8 csirkecomb felső
2 nagy fej hagyma
6 nagyobb krumpli
só
bors
bazsalikom
1 dl olaj
fél csomag sült csirke fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt
A megtisztított combokat bedörzsölöm a sült csirke fűszerkeverékkel. A hagymát és a krumplit megtisztítom és fél cm vastagra szeletelem őket.
Egy hőálló edény aljába töltöm az olajat, szép sorba leterítem a hagymát, majd rárétegezem a krumplit, sózom borsozom. Rárakom a csirkecombokat bőrrel felfele, megszórom darabolt bazsalikommal, lefedem, és kb 35 percig sütöm.
35 perc után leveszem a fedőt, 5 percre vissza teszem, majd kiveszem ismét a sütőből és megszórom a csirkecombok tetejét kb 15 dkg reszelt sajttal, még addig sütöm míg a sajt meg nem pirul a tetején.
◾️A húst vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. ◾️A lisztet, a tojással és a sörrel simára keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Az olaja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A húst vékony csíkokra vágjuk. 2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölt hús kockát. 3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű