8 csirkecomb felső
2 nagy fej hagyma
6 nagyobb krumpli
só
bors
bazsalikom
1 dl olaj
fél csomag sült csirke fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt
A megtisztított combokat bedörzsölöm a sült csirke fűszerkeverékkel. A hagymát és a krumplit megtisztítom és fél cm vastagra szeletelem őket.
Egy hőálló edény aljába töltöm az olajat, szép sorba leterítem a hagymát, majd rárétegezem a krumplit, sózom borsozom. Rárakom a csirkecombokat bőrrel felfele, megszórom darabolt bazsalikommal, lefedem, és kb 35 percig sütöm.
35 perc után leveszem a fedőt, 5 percre vissza teszem, majd kiveszem ismét a sütőből és megszórom a csirkecombok tetejét kb 15 dkg reszelt sajttal, még addig sütöm míg a sajt meg nem pirul a tetején.
Egy hőálló üvegtálat kikenünk kókuszolajjal. A csirkemellet felszeleteljük, megmossuk, a szeleteket besózzuk, ízesítjük, majd a szeleteket egymás mellé a tálba pakoljuk. Oreganot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromos szalonnás csirke készítése: A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékony füstöltszalonna szeleteket rakunk, és rárakjuk a csirkedaraboka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyon vékonyra felszeleteljük, margarinnal kikent jénai tálba helyezzük, hogy az edény alját elfedje. 2. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a szokásos módon elkészítjük azzal a különbséggel, hogy a víz helyett húslével öntjük fel. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon üregesre...
Elkészítési idő: 2ora Nehézség: Könnyű