1nagyobb fej édes káposzta
1 kg. darálthús én ebben az esetben darált pulykacombot használok.
Fél kg.füstölt bármilyen húsi darálva
20-30 dkg félig előfőzzött rizs
2-3 fej v.hagyma
6-8 nagyobb gerezd fokhagyma
2-3 szebb köteg kapor
Só,bors,tejszín,tejfől.
Az édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A szebb leveleket tegyük félre a káposzta belső részét pedig szeleteljük fel apró csíkokra és a felét tegyük fazék aljára amit szórjuk meg gazdagon aprított friss kaporral és pár levél babérlevéllel.
Állítsuk össze a tölteléket!A megadott alapanyagokat már fél készen tegyük bele mert mivel édes abált káposztáról van szó így lerövidűl a főzési idő a hagyományos savanyúkáposztás recepthez képest!
Nos a félkész rizst adjuk a 2 féle darálthúsonkhoz!Pirítsuk le a v.hagymát és a fokit kevés olajon majd a végén dobjunk rá egy adag aprított kaport és még egy percig pirítsuk,így fog felszabadúlni igazán a kapor csodás íze!Ízesítsük sóval,borssal és jól dolgozzuk össze!Ha megvagyunk lehet is betöltögetni a káposztaleveleket és szépen szorosan egymás mellé helyezzük a káposztaágyra és felöntjük a káposzta főzőlevével úgy,hogy ellepje.A tetejét is megszórjuk még a maradék apró káposztával és kaporral,már főhet is úgy 1 órát!Ha megfőtt készítünk egy tejszínes habarást és behabarjuk a káposztánkat!Pár percet rotyogtatod és már lehet is tálalni!Tálalásnál tejföllel meglocsoljuk,sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá! smile hangulatjel wink hangulatjel
A hagymát apróra vágjuk és egy lábasban kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, kicsit pirítjuk, végül hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 2 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt felhevítjük, beletesszük a csirkekockákat és a zöldségeket. Megsózzuk, hozzáadjuk a lime leveleket, néhány percig kevergetve átpirítjuk. Lefedjük, puhára pároljuk. Tá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű