1nagyobb fej édes káposzta
1 kg. darálthús én ebben az esetben darált pulykacombot használok.
Fél kg.füstölt bármilyen húsi darálva
20-30 dkg félig előfőzzött rizs
2-3 fej v.hagyma
6-8 nagyobb gerezd fokhagyma
2-3 szebb köteg kapor
Só,bors,tejszín,tejfől.
Az édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A szebb leveleket tegyük félre a káposzta belső részét pedig szeleteljük fel apró csíkokra és a felét tegyük fazék aljára amit szórjuk meg gazdagon aprított friss kaporral és pár levél babérlevéllel.
Állítsuk össze a tölteléket!A megadott alapanyagokat már fél készen tegyük bele mert mivel édes abált káposztáról van szó így lerövidűl a főzési idő a hagyományos savanyúkáposztás recepthez képest!
Nos a félkész rizst adjuk a 2 féle darálthúsonkhoz!Pirítsuk le a v.hagymát és a fokit kevés olajon majd a végén dobjunk rá egy adag aprított kaport és még egy percig pirítsuk,így fog felszabadúlni igazán a kapor csodás íze!Ízesítsük sóval,borssal és jól dolgozzuk össze!Ha megvagyunk lehet is betöltögetni a káposztaleveleket és szépen szorosan egymás mellé helyezzük a káposztaágyra és felöntjük a káposzta főzőlevével úgy,hogy ellepje.A tetejét is megszórjuk még a maradék apró káposztával és kaporral,már főhet is úgy 1 órát!Ha megfőtt készítünk egy tejszínes habarást és behabarjuk a káposztánkat!Pár percet rotyogtatod és már lehet is tálalni!Tálalásnál tejföllel meglocsoljuk,sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá! smile hangulatjel wink hangulatjel
A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd addig pároljuk míg ki nem fehéredik. Ekkor hozzá adjuk a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát, tengeri sót, borsot és me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk (kb. 2-3 cm hosszúra), majd megszórjuk a fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk. A sóval óvatosan, hiszen a fűszerkeverék is sós. A fűszerezett csirkem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húst csinos, vékony szeletekre vágom, forró serpenyőben megpirítom, aztán félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben elkezdem összerakni az alapot. Kevés vajon és olajon megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű