menu

Családireceptkönyv.hu

töltött káposzta nyári változatá


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1nagyobb fej édes káposzta
1 kg. darálthús én ebben az esetben darált pulykacombot használok.
Fél kg.füstölt bármilyen húsi darálva
20-30 dkg félig előfőzzött rizs
2-3 fej v.hagyma
6-8 nagyobb gerezd fokhagyma
2-3 szebb köteg kapor
Só,bors,tejszín,tejfől.

Elkészítés:


Az édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A szebb leveleket tegyük félre a káposzta belső részét pedig szeleteljük fel apró csíkokra és a felét tegyük fazék aljára amit szórjuk meg gazdagon aprított friss kaporral és pár levél babérlevéllel.
Állítsuk össze a tölteléket!A megadott alapanyagokat már fél készen tegyük bele mert mivel édes abált káposztáról van szó így lerövidűl a főzési idő a hagyományos savanyúkáposztás recepthez képest!
Nos a félkész rizst adjuk a 2 féle darálthúsonkhoz!Pirítsuk le a v.hagymát és a fokit kevés olajon majd a végén dobjunk rá egy adag aprított kaport és még egy percig pirítsuk,így fog felszabadúlni igazán a kapor csodás íze!Ízesítsük sóval,borssal és jól dolgozzuk össze!Ha megvagyunk lehet is betöltögetni a káposztaleveleket és szépen szorosan egymás mellé helyezzük a káposztaágyra és felöntjük a káposzta főzőlevével úgy,hogy ellepje.A tetejét is megszórjuk még a maradék apró káposztával és kaporral,már főhet is úgy 1 órát!Ha megfőtt készítünk egy tejszínes habarást és behabarjuk a káposztánkat!Pár percet rotyogtatod és már lehet is tálalni!Tálalásnál tejföllel meglocsoljuk,sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá! smile hangulatjel wink hangulatjel

 töltött káposzta nyári változatá

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Spenóttal tötött csirkemell
Spenóttal tötött csirkemell

A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről. A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges csirkével töltött rózsa
Zöldséges csirkével töltött rózsa

A csirkemellet felcsíkoztam és megpirítottam baconszalonnán. A mirelit zöldség mixet hozzá öntöttem és kicsit átsütöttem. 10x10 leveles tészta lapokat a muffin formákba tettem és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykamell baconnel, ruccolás burgonyapürével, grill
Pulykamell baconnel, ruccolás burgonyapürével, grill

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A húst felszeleteljük, majd elősütjük és félretesszük. A burgonyát feltesszük főni, leöblítjük a ruccolát. A baconos, fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Pakistani Murgh Palak (csirke és spenót)
Pakistani Murgh Palak (csirke és spenót)

Felhevítjük az olajat, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, az átnyomott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Kis lángon pirítjuk tovább,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk