50 dkg csirkemáj
15-20 dkg bacon
só
őrölt bors
majoránna
mustár (opcionális)
A bacon szeletekbe beletekerjük a csirkemájat és hústűvel összefogjuk.
Aki mustárral készíti, a mustárba bekeveri a majorannát, borsot, a keverékkel megkeni a bacont, és úgy tekeri bele a májat.
Enyhén zsírozott tepsibe berakjuk egymás mellé a tekercseket, majd 200°-ra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.
Süthető úgy is, hogy alufóliával takartan sütjük 15 percig, majd fólia nélkül szintén 15 percig.
Sült krumplival, salátával, vagy karamellizált cukorban pirított almakarikákkal tálalom.
Elkészítés: A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket. A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztassuk a narancshéjat langyos vízben 20 percig. Vágjuk a csirkehúst 2-3 cm élű kockákra. Hintsük meg sóval és kukoricaliszttel. Törjük össze a fokhagymát. A chilipaprikát törjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes