50 dkg csirkemáj
15-20 dkg bacon
só
őrölt bors
majoránna
mustár (opcionális)
A bacon szeletekbe beletekerjük a csirkemájat és hústűvel összefogjuk.
Aki mustárral készíti, a mustárba bekeveri a majorannát, borsot, a keverékkel megkeni a bacont, és úgy tekeri bele a májat.
Enyhén zsírozott tepsibe berakjuk egymás mellé a tekercseket, majd 200°-ra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.
Süthető úgy is, hogy alufóliával takartan sütjük 15 percig, majd fólia nélkül szintén 15 percig.
Sült krumplival, salátával, vagy karamellizált cukorban pirított almakarikákkal tálalom.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Papírtörlőn szárazra töröljük, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon elősütjük. A cukkinit és a para...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst apró kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és negyedbe, majd pedig szeletekre vágjuk (nem kell aprónak lennie). Az ananászt, ha nem konzervet használunk, vagy ha szeletelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesSütőt melegítsük elő 190-200 fokra. Vágjuk úgy félbe hosszában a csirkemelleket, hogy ki lehessen nyitni őket a töltéshez. Kenjük be kívül-belül a csirkemellet a citromlével, kinyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű