600 gr csirkemell filé
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk vegeta
0,5 dl olaj
50 gr szezámmag (opcionális)
100 gr étkezési keményítő
0,5 dl szója szósz
köretnek rizs
sütéshez olaj
Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon főni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítőbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyő is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlőre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.
1. A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan! Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő. Ha túl nagy a csirkemell filé, akk...
Elkészítési idő:A kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon. Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra sz...
Elkészítési idő:2 db kifilézett csirkemellet kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Forró olajon megkérgesítjük. A szeleteket cserépedénybe tesszük. Amikor mind átsült, akkor a serpenyőbe, amibe a c...
Elkészítési idő: 35