600 gr csirkemell filé
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk vegeta
0,5 dl olaj
50 gr szezámmag (opcionális)
100 gr étkezési keményítő
0,5 dl szója szósz
köretnek rizs
sütéshez olaj
Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon főni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítőbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyő is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlőre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.
1. A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. 2. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, . Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze. A tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke felső comb filé közepes kockára vagdaljuk. Kolozsvári szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott vörös hagymát, lila hagymát, s...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük sóval, borssal. Kevés olajban mind a két oldalukat megsütjük. Amikor átpirultak, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. A tejfölt, a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű