600 gr csirkemell filé
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk vegeta
0,5 dl olaj
50 gr szezámmag (opcionális)
100 gr étkezési keményítő
0,5 dl szója szósz
köretnek rizs
sütéshez olaj
Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon főni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítőbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyő is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlőre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.
A vizet felforraljuk a sóval, beledobjuk a makarónit, és al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk. E...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűhttps://www.youtube.com/watch?v=bMN7KtnBlF8
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. 2. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű