4-6 adag
» 1 kg csirkeszárny
» só
» bors
» olaj
» 2 dl ketchup
» 2 ek barna cukor
» 1 lime
» szegfűbors
» 1-2 gerezd fokhagyma
» csípős paprikakrém
A kettévágott csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 C fokon 30 percig elősütjük őket.
Míg a húsok sülnek, egy nagy tálban a ketchupot összekeverjük a barna cukorral, belereszeljük a fokhagymát, a fél zöld citrom héját és facsarunk bele a levéből is.
Adunk hozzá csípős paprikakrémet és őrölt szegfűborsot és a mázat elkeverjük.
Az elősütött csirkeszárnyakat bevonjuk a csípős mázzal, ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, ha abba a tálba, amiben a szószt kevertük tesszük bele a szárnyakat, és jól átforgatjuk őket.
A sütőt grill fokozatra vagy a legmagasabb hőfokra állítjuk és 3-4 perc alatt ropogósra sütjük a szárnyakat.
A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!
A kókuszolajon egy serpenyőben megpirítjuk a kockázott cukkinit és a karikára vágott újhagymát. A tejszínt összekeverjük egy tálban a mustárral, a curry porral, sóval és a borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockára vágjuk. Olajban megsütjük, amíg kicsi színt kap, majd kiszedjük. Az olajban kicsit átforgatjuk a kukoricát, kb. 10 perc. Felöntjük tejszínnel. Felfő, kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szelet húsokat kiklopfolom,besózom. Egy vékony szelet sonkát ráhelyezek a húsra,erre jön egy kockasajt(a háromszögű sajtot hosszában félbe vágom és egymásba fordítom). Felteker...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű