1 kg csirke, vagy comb, szárny tetszés szerint
10 dkg füstölt szalonna,
2 vöröshagyma,
törött feketebors,
só.
Szétvágjuk a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, és legalább 1 óráig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát ledaráljuk, a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a szalonnával. A csirkedarabok mindkét oldalát bekenjük a masszával, egy tepsibe helyezzük az egészet, és forgatás nélkül megsütjük a sütőben. Tetszés szerint tehetünk fokhagymagerezdeket, vagy félbevágott paradicsomokat a tepsibe, hogy még fenségesebb ízű legyen a hús.
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és őrölt köménnyel. 3. Ha a hús kifeh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBéleljünk ki egy tepsit az apróra vágott vörös káposztával és szórjuk rá a karikákra vágott zöldségeket. A kacsát sózzuk és borsozzuk be, kenjük be majoránnával, a bőre alá tűzdelj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű