Családireceptkönyv.hu

Baconos-gombás csirketekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors

Elkészítés:


A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Baconos-gombás csirketekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Rakott csirke burgonyával
Csirkemell - Rakott csirke burgonyával

1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. 2. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Brokkolis-karfiolos csirke
Brokkolis-karfiolos csirke

A csirkemellet szeletelés után kiklopfoljuk és befűszerezzük. Közben ételízesítővel és fűszerekkel félpuhára főzzük a brokkolit és a karfiolt, majd vegyesen a kiterített hússzeletr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csípős csirke
Csípős csirke

A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellet. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszó
Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszó

A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáa...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk