Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 ks vykoštěných kuřecích prsou
2/3 hrnku strouhanky
sůl a mletý černý pepř
trochu oleje na pokapání

Omáčka
1 lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a podrcené
1/3 hrnku medu
1/3 hrnku sojové omáčky
1/2 hrnku kuřecího vývaru či vody
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
1 lžičku čerstvého zázvoru, podrceného
1 lžičky chilli pasty
1/4 hrnku octu
1/4 hrnku třtinového cukru
2 lžičky sezamových semínek

Elkészítés:


Troubu si předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.

> Na talíř si dejte strouhanku. Kuřecí prsa si nakrájejte na stejné kousky, okořeňte, osolte a opepřete. Každý kousek pak obalte ve strouhance a dejte na plech. Pak kuřecí prsa pokapejte olejem a dejte péct na 30 minut.

> Omáčka: Do hrnce nalijte sezamový olej, přidejte česnek, zázvor, chilli pastu a pořádně promíchejte. Přidejte kuřecí vývar/vodu, sojovou omáčku, med, ocet a třtinový cukr. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojili. Míchejte na mírném ohni do doby než se vše začne vařit.

> V misce si smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce vody a přidejte do vařící směsi. Míchejte pravidelně, aby omáčka zhoustla.

> Upečené kuřecí kousky po upečení přendejte do mísy a nalijte na ně medovou omáčku. Na závěr můžete ozdobit trochou sezamových semínek.

kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás dijoni mustár szószos csirke
Gombás dijoni mustár szószos csirke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

Feldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi csirketokány
Alföldi csirketokány

A csirkemellet felcsikozzuk, finomra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkehúst, majd a kockákra vágott, olajon megpirított zöldséget és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Újházy-tyúkhúsleves
Újházy-tyúkhúsleves

Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla. A répákat, a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk