50 dkg csirkemell filé
1 közepes db mangó
3 db tojássárgája
1 dl pezsgő (száraz, jó minőségű)
1 ek kókuszzsír
2 kávéskanál só
1 ek mangó chutney
A csirkemellfilét lapjával kettévágjuk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk.
Kevés kókuszzsírt felolvasztunk egy serpenyőben, ezen elkezdjük sütni a csirkemellet.
Gőzfürdő fölé helyezünk egy kisebb tálat vagy lábost, ebbe beletesszük a tojássárgáját és egy evőkanál mangó chutney-t. Kézi vagy gépi habverővel elkezdjük keverni, közben hozzáadjuk a pezsgőt. Folyamatos keverés mellett felgőzöljük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben a tojás összecsomósodik. Ha elkészült, rögtön vegyük is le a gőzfürdőről.
Ha megsült a csirkemell, a visszamaradt kókuszzsírban enyhén megpirítjuk a felkockázott mangót.
Tányérra tesszük a húst, meglocsoljuk a mangós sabayon-nal, és megszórjuk a sült mangókockákkal.
A borsót és a répát a hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk, a maradék részt a hajlatánál még kettévágjuk és szárazra töröljük. Elkészítjük a pácot: a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, a forgóknál ketté vágjuk és 2-3 helyen csontig bevágjuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A tojásból és a lisztből csipet sóval palacsintatészta sűrűsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű