kockákra vágott csirkemell filé
só, bors
2 db tojás
zsemlemorzsa
A mézes szószhoz:
1/3 csésze méz
4 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek szójaszósz
1 ek csípős szósz
2 ek kukoricaliszt
2 db zöldhagyma
2 tk szezámmag
Sózzuk és borsozzuk a csirkét. A következő lépésben rántott húsként panírozzuk be. Mártsuk bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába. Ha az utolsó kockát is bepaníroztuk, akkor süssük őket szép arany barnára.
Egy serpenyőbe öntsük a mézet, a fokhagymát, a szója szószt és a csípős szószt. Egy kisebb tálba tegyük a kukoricalisztet 1/3 csészényi vízzel. Ezután öntsük a serpenyőbe, és keverjük össze alaposan, majd mártogassuk bele a kis kockákat a szószba. Tálaláskor szórjuk rá a szezámmagot és a zöldhagymát.
Rizskörettel tálaljuk,de krumplival is fincsi
1.A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, majd jól meghempergetjük benne a combokat. 2. Hőálló tálba tesszük a húsokat, és ráöntjük a maradék tejfölös szószt. 3. Fóliával leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tűzálló tálat beolajozunk, majd az aljára rakunk egy sor burgonyakarikát, erre hagymakarikát. 2. A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, majd felét a tálba rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellfiléket bevágjuk, kihajtjuk, és szeletekké klopfoljuk. Összedolgozzuk a márványsajtot a vajjal, azután a hússzeletekre kenjük. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA "bunda" hozzávalóit egy tálba sűrű masszává keverem. Az állaga kicsit a palacsinta tésztához kell, hogy hasonlítson, csak jóval lisztesebb. A csirkemellet felkockázom, picit sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű