kockákra vágott csirkemell filé
só, bors
2 db tojás
zsemlemorzsa
A mézes szószhoz:
1/3 csésze méz
4 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek szójaszósz
1 ek csípős szósz
2 ek kukoricaliszt
2 db zöldhagyma
2 tk szezámmag
Sózzuk és borsozzuk a csirkét. A következő lépésben rántott húsként panírozzuk be. Mártsuk bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába. Ha az utolsó kockát is bepaníroztuk, akkor süssük őket szép arany barnára.
Egy serpenyőbe öntsük a mézet, a fokhagymát, a szója szószt és a csípős szószt. Egy kisebb tálba tegyük a kukoricalisztet 1/3 csészényi vízzel. Ezután öntsük a serpenyőbe, és keverjük össze alaposan, majd mártogassuk bele a kis kockákat a szószba. Tálaláskor szórjuk rá a szezámmagot és a zöldhagymát.
Rizskörettel tálaljuk,de krumplival is fincsi
A zsemlét megáztatom, és jól kinyomkodom.Hozzáadom a darál húshoz ezután az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított hagymát ,fokhagymát, a tojást, borssal, m...
Elkészítési idő:A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...
Elkészítési idő:Tisztítsd meg a csirkemájat és vágd ketté olyan darabokra, amik természetesen adják magukat a csirkemájból. Terítsd le a bacon csíkokat egy vágódeszkára vagy munkapultra, és helye...
Elkészítési idő: