5 egész csirkecomb
250 g csiperke gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
100 ml tejszín
só
bors
A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A húsok mindkét oldalát meghintjük sóval és fedeles jénai edénybe helyezzük őket.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 6-8 percig pároljuk a ragut. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk.
Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és kb. másfél óra alatt készre sütjük a combokat.
Krumplipürével tálaljuk.
A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró olajban megsütjük. Ezután a hússzeleteket átszedjük tiszta edénybe. A sütésből visszamaradt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteltem es fuszereztem Elore lisztbe martottam,majd tojasba aztan zsemlemorzsaba Kozepes tuznel kisutottem A rizset keves olajban megparoltam,felontottem a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű