80 dkg csirke felsőcomb
70 dkg burgonya
2 közepes vöröshagyma
3 közepes tv paprika
3 közepes paradicsom
2 dl tejföl
5 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
10 dkg füstölt szalonna
A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk.
Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat.
Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára vágjuk.
Közepes tepsit olajjal kikenünk, elterítjük benne a burgonyát, karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával.
Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük a hússütésből megmaradt zsiradékot. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a húsok szépen megpirulnak, meglocsoljuk tejföllel, és még 4-5 percig sütjük.
A tejfölt, a liszttel, a tojással a reszelt sajttal és a fűszerekkel egy mély edényben masszává keverjük, majd a kockákra aprított húst hozzáadjuk. Az őzgerincformát margarinnal...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csirkét megtisztítom és négyfelé vágom. Megsózom. A rizst váltott vízben többször átmosom és lecsöpögtetem. Tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenek. A maradék olajon hirtelen,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat vékonyan (kb. 1 ek) megkenem olajjal, majd megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel. Sütőzacskóba teszem és 1 óra alatt 180 fokon készre sütöm. Közben a maradék olaj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk. A csirkemelleket hosszában fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű