2 tk ötfűszerkeverék
2 db csillagánizs
3 ek szójaszósz
1 db fahéjrúd
1 tk szárított csili
1 ek barnacukor
4 db egész csirkecomb
1 ek fehérborecet
16 szem szilva
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg jázminrizs
Egy tálban összekeverjük az ötfűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot, és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat.
Befedjük a marináddal és lehetőség szerint egy éjszakán át lefedve pácolódni hagyjuk. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 perc alatt megsütjük a combokat.
A fehérborecetet összekeverjük a kimagozott és félbevágott szilvákkal és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 fokra visszavesszük, és kb. további 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.
Amíg elkészül a hús, 1,5x-es vízben jázmin rizst főzünk, majd a kókuszreszeléket megpirítjuk egy száraz serpenyőben. Megszórjuk vele az elkészült rizst, melyet a sült csirkéhez tálalunk.
Egy tepsibe téve a combokat, ráöntjük a szószt. 150-170 fokon először fólia alatt sütjük 30 percig, majd azt levéve még kb. 15 percig. Kevés olajon egy gerezd felszeletelt fokhagy...
Elkészítési idő:A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: 40 percA húst megmossuk, majd, kisméretű kockákra vágjuk. Sózzuk, és félre tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk. Vöröshagymát megpucoljuk apróra vágjuk,(...
Elkészítési idő: 45 perc