2 tk ötfűszerkeverék
2 db csillagánizs
3 ek szójaszósz
1 db fahéjrúd
1 tk szárított csili
1 ek barnacukor
4 db egész csirkecomb
1 ek fehérborecet
16 szem szilva
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg jázminrizs
Egy tálban összekeverjük az ötfűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot, és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat.
Befedjük a marináddal és lehetőség szerint egy éjszakán át lefedve pácolódni hagyjuk. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 perc alatt megsütjük a combokat.
A fehérborecetet összekeverjük a kimagozott és félbevágott szilvákkal és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 fokra visszavesszük, és kb. további 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.
Amíg elkészül a hús, 1,5x-es vízben jázmin rizst főzünk, majd a kókuszreszeléket megpirítjuk egy száraz serpenyőben. Megszórjuk vele az elkészült rizst, melyet a sült csirkéhez tálalunk.
A pulykamellet hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsebet vágunk bele a töltelék számára. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és 1 ek olajon megpirítjuk. A...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesMelegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, 120 ml juharszirupot és a narancs gerezdek felét. Egy almát hámozzun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű