•3 csirkemell bőr nélkül
•25 dkg fagyasztott spenót (a használati utasítás szerint megfőzve, nedvességtől kinyomva)
•8 dkg feta sajt, elmorzsolva (kb. ½ csésze lesz)
•12 dkg krémsajt
•1 gerezd fokhagyma, összevágva
•1/4 tk só (2 felé osztva)
•1/8 tk őrölt bors
•1 ek olivaolaj
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!
2. Keverd össze a spenótot, fetát, krémsajtot, fokhagymát és a só felét egy közepes tálban.
3. Vágj egy zsebet minden csirkemellre.
4. Oszd 3 részre a spenótos tölteléket, és sodord őket egyenként vastag hurkává. Töltsd meg a csirkezsebeket 1-1 hurkával. Fűszerezd a tetejét a maradék sóval és borssal.
5. Melegítsd fel az olivaolajat egy tűzálló tálban, és tedd közepes lángra. Helyezd a töltött csirkemelleket a töltelékkel lefelé, és süsd 5 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is 5 percig.
6. Tedd a tűzálló tálat a csirkékkel a sütőbe, és süsd 10 percig. (Ha a csirkemell sokkal nagyobb az átlagosnál, további 2-5 perccel nő a sütési idő.)
Tojásokat felverjük,hozzákeverjük a tejfölt,fokhagymát és a fűszereket. A húst szeletekre vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítünk egy lecsót,(pirospaprikával) Pici hagymán lepirítjuk a felszeletelt gombát, só bors. A csirkemájat fekockázzuk,forró zsiradékba megpirítjuk,só bors majoranna. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felcsíkozzuk, borsozzuk és lepirítjuk majd egy kicsi vizet öntve hozzá puhára pároljuk. A tejszínt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott, pirított baco...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét csíkokra vágjuk fel és beleforgatjuk a szójaszószba. Meglocsoljuk olívaolajjal és beszórjuk frissen őrölt borssal és kínai ötfűszer keverékkel. 5-10 percig hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű