Családireceptkönyv.hu

Fetás spenótos csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•3 csirkemell bőr nélkül
•25 dkg fagyasztott spenót (a használati utasítás szerint megfőzve, nedvességtől kinyomva)
•8 dkg feta sajt, elmorzsolva (kb. ½ csésze lesz)
•12 dkg krémsajt
•1 gerezd fokhagyma, összevágva
•1/4 tk só (2 felé osztva)
•1/8 tk őrölt bors
•1 ek olivaolaj

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!

2. Keverd össze a spenótot, fetát, krémsajtot, fokhagymát és a só felét egy közepes tálban.

3. Vágj egy zsebet minden csirkemellre.
4. Oszd 3 részre a spenótos tölteléket, és sodord őket egyenként vastag hurkává. Töltsd meg a csirkezsebeket 1-1 hurkával. Fűszerezd a tetejét a maradék sóval és borssal.

5. Melegítsd fel az olivaolajat egy tűzálló tálban, és tedd közepes lángra. Helyezd a töltött csirkemelleket a töltelékkel lefelé, és süsd 5 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is 5 percig.

6. Tedd a tűzálló tálat a csirkékkel a sütőbe, és süsd 10 percig. (Ha a csirkemell sokkal nagyobb az átlagosnál, további 2-5 perccel nő a sütési idő.)

Fetás spenótos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkés csusza
Csirkés csusza

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés zabfasirt by Eszter Máriková
Csirkés zabfasirt by Eszter Máriková

A zabpelyhet forrázzuk le és lefedve hagyjuk kb. 15 percet duzzadni. Keverjük bele a csirkehúst, reszeljük bele a fokhagymát, az apró kockára vágott vöröshagymát és szórjuk bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke mell őzgerinc formában sütve
Csirke mell őzgerinc formában sütve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
tejfölös csirkemell
tejfölös csirkemell

A húst kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Akár maradék főtt húsból is elkészíthető! A hagymát felvagdossuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a friss citromlevet. Ha a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk