4 személyre:
2db csontos pulyka felsőcomb,(ez kb. 1-1, 5 kg) 4 dl vörösbor, 2 dl konyak, 1cs. magyaros fűszerkeverék, vagy az alábbi fűszerek: só, vegeta, zúzott fokhagyma, oregano, majoránna, őrölt bors, bazsalikom, őrölt piros paprika, őrölt kömény. Mindegyik fűszerből, 1 kávés kanállal. Csipetnyi reszelt szerecsendió. Ezeket összekeverem. Olaj a sütéshez. Kis darab zeller, 2 db sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 db fokhagyma, 2 db zöldpaprika.
A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és meggyújtom (flambírozom). Csak keveset szabad rálocsolni, mert különben nagy lánggal ég. Tűzálló, lefedhető tálba teszem. Mellé rakom a tisztított darabolt zöldségeket, meglocsolom a vörösborra, a sütésnél használt olajjal, és előmelegített forró sütőbe teszem. Amikor a hús már megpuhult, a húst kiszedem, lefedve hőálló tálba, meleg helyre teszem. (pl.a lekapcsolt, de még meleg sütőbe.)
Mártás: 1 dl olívaolaj, 2 ev. kanál liszt, 1 dl konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl főző tejszín, a hús sütésénél megmaradt húslé, és a zöldségek.
Az olajjal, liszttel, vékony rántást készítek. Beleöntöm a bort, konyakot, és a húslét. A zöldségeket turmixolás után teszem a mártáshoz. Főzőtejszínnel dúsítom. 1-2 percig összeforralom.
Szték burgonyával, párolt rizzsel, rizi-bizivel, vagy ízlés szerinti körettel lehet tálalni.
A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fok...
Elkészítési idő: 1 ő 10 perc Nehézség: KönnyűElőször is készítsd el a tésztát. Rakd forrásban lévő sós vízbe és főzd az instrukciók alapján, al dentére (azaz ne túl puhára). Ha kész, tegyél félre valamennyit a megmaradt tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. 2. A kukoricapelyhet durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feket...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCsirkemelleket egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatjuk majd tojásba forgatjuk . Zsemlemorzsához parmezánt szórunk és beleforgatjuk a csirkemelleket és sütő papírra tesszük .. ( le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű