menu

Családireceptkönyv.hu

Részeges”, pulyka’’ pikáns mártással.


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

2db csontos pulyka felsőcomb,(ez kb. 1-1, 5 kg) 4 dl vörösbor, 2 dl konyak, 1cs. magyaros fűszerkeverék, vagy az alábbi fűszerek: só, vegeta, zúzott fokhagyma, oregano, majoránna, őrölt bors, bazsalikom, őrölt piros paprika, őrölt kömény. Mindegyik fűszerből, 1 kávés kanállal. Csipetnyi reszelt szerecsendió. Ezeket összekeverem. Olaj a sütéshez. Kis darab zeller, 2 db sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 db fokhagyma, 2 db zöldpaprika.

Elkészítés:


A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és meggyújtom (flambírozom). Csak keveset szabad rálocsolni, mert különben nagy lánggal ég. Tűzálló, lefedhető tálba teszem. Mellé rakom a tisztított darabolt zöldségeket, meglocsolom a vörösborra, a sütésnél használt olajjal, és előmelegített forró sütőbe teszem. Amikor a hús már megpuhult, a húst kiszedem, lefedve hőálló tálba, meleg helyre teszem. (pl.a lekapcsolt, de még meleg sütőbe.)
Mártás: 1 dl olívaolaj, 2 ev. kanál liszt, 1 dl konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl főző tejszín, a hús sütésénél megmaradt húslé, és a zöldségek.

Az olajjal, liszttel, vékony rántást készítek. Beleöntöm a bort, konyakot, és a húslét. A zöldségeket turmixolás után teszem a mártáshoz. Főzőtejszínnel dúsítom. 1-2 percig összeforralom.

Szték burgonyával, párolt rizzsel, rizi-bizivel, vagy ízlés szerinti körettel lehet tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtkrémbundás csirkemell
Sajtkrémbundás csirkemell

A csirkemelleket felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A bundához a sajtkrémet, a tojásokat, a reszelt fokhagymát, sót, borsot és a lisztet jól elkeverjük. A masszába márt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai hús (paleo)
Bolognai hús (paleo)

A vöröshagymát, répát, zöldséget megpucoljuk és késes aprítóban minél kisebbre daráljuk, majd hozzáturmixoljuk a paradicsomot és a paprikát. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, rádo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Currys csirkeszárny
Currys csirkeszárny

A szárnyakat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fűszereket, az olajat és a joghurtot alaposan belemasszírozzuk a szárnyakba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Bacenes csirkemáj hagyma ágyon
Bacenes csirkemáj hagyma ágyon

A hagymát karikára vágjuk,(kb. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, picit sózzuk, borsozzuk, majorannát szórunk rá és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. Egy tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk