menu

Családireceptkönyv.hu

Részeges”, pulyka’’ pikáns mártással.


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

2db csontos pulyka felsőcomb,(ez kb. 1-1, 5 kg) 4 dl vörösbor, 2 dl konyak, 1cs. magyaros fűszerkeverék, vagy az alábbi fűszerek: só, vegeta, zúzott fokhagyma, oregano, majoránna, őrölt bors, bazsalikom, őrölt piros paprika, őrölt kömény. Mindegyik fűszerből, 1 kávés kanállal. Csipetnyi reszelt szerecsendió. Ezeket összekeverem. Olaj a sütéshez. Kis darab zeller, 2 db sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 db fokhagyma, 2 db zöldpaprika.

Elkészítés:


A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és meggyújtom (flambírozom). Csak keveset szabad rálocsolni, mert különben nagy lánggal ég. Tűzálló, lefedhető tálba teszem. Mellé rakom a tisztított darabolt zöldségeket, meglocsolom a vörösborra, a sütésnél használt olajjal, és előmelegített forró sütőbe teszem. Amikor a hús már megpuhult, a húst kiszedem, lefedve hőálló tálba, meleg helyre teszem. (pl.a lekapcsolt, de még meleg sütőbe.)
Mártás: 1 dl olívaolaj, 2 ev. kanál liszt, 1 dl konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl főző tejszín, a hús sütésénél megmaradt húslé, és a zöldségek.

Az olajjal, liszttel, vékony rántást készítek. Beleöntöm a bort, konyakot, és a húslét. A zöldségeket turmixolás után teszem a mártáshoz. Főzőtejszínnel dúsítom. 1-2 percig összeforralom.

Szték burgonyával, párolt rizzsel, rizi-bizivel, vagy ízlés szerinti körettel lehet tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb

A csirkecombokat megmossuk, tollakat, szőröket eltávolítjuk. A zsemlét vagy kenyeret darabokra tépjük és annyi tejbe áztatjuk, hogy felszívja, de ne ázzon el. Elkészítjük a tölte...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Tarhonyás csirkemell
Tarhonyás csirkemell

1, A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. 2, 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és add...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spárgás csirke
Spárgás csirke

A húst kisebb kockákra vágjuk és enyhén sózzuk. A spárgát kb. 2 cm hosszúságúra daraboljuk. A spárgasípok alsó, fás részét ne használjuk fel. Lábosban felforrósítunk egy evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Toszkán ragu
Toszkán ragu

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Amikor már üveges, hozzáadjuk feldarabolt mellfilét. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikával í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk