1 csirkemell, kisebb darabokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 dl zsíros tejszín/COCOMAS
1 dl csirkealaplé (víz is jó)
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olasz fűszerkeverék (pl. kakukkfű, bazsalikom, oreganó)
1/2 csésze reszelt parmezán/NÖVÉNYI
1 nagy marék spenótlevél
1 marék aszalt paradicsom, felaprítva
5-6 bazsalikom levél
1. A csirkemell darabkákat sózd meg és pirítsd le az olívaolajon - 3-5 perc elegendő hozzá. Akkor jó, ha a hús kívül aranybarna és már középen sem nyer és puha. Ha már jó, emeld ki a husikat a serpenyőből, tedd egy tányérra.
2. A serpenyőben maradt zsiradékot öntsd fel a tejszínnek és az alaplével, add hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket illetve a parmezánt. Közepes lángon forrald addig, míg a szósz besűrűsödik.
3. Add hozzá a szárított paradicsomot, a bazsalikomot és a spenótleveleket, de már csak addig forrald, míg a spenót összezuhan. Sózd, borsozd ízlés szerint, de a sóval csak óvatosan, mert az aszalt paradicsomelég sós tud lenni.
4. Tedd vissza a serpenyőbe az előre kisütött húst, forgasd össze a szósszal. Isteni!
TIPP:
Ha fogyókúrázol, figyelj arra, hogy körettel együtt is diétás maradjon ez a szuper fogás! Kínálhatsz hozzá szénhidrát csökkentett tésztát, fantasztikus lesz! Tálalhatod karfiolrizzsel, vagy cukkinispagettivel!TIPP:
Ha fogyókúrázol, figyelj arra, hogy körettel együtt is diétás maradjon ez a szuper fogás! Kínálhatsz hozzá szénhidrát csökkentett tésztát, fantasztikus lesz! Tálalhatod karfiolrizzsel, vagy cukkinispagettivel!
Vastag sütőserpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a hagymaszeleteket, és jól keverjük össze. Tegyük rá a fedőt, és időnként kevergetve 10 percig süssük. Keverjük bele a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszarnyakat besozzuk,majd friteuseben kisutjuk.Amig megsul elkeszitjuk a chilis szoszunkat: a szarnyak , az olaj es a so kivetelevel ,minden hozzavalot 1 talba teszunk es jo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, és az olajon magas tűzön megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 2 perc után fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat, és pirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózta és befűszerezte borssal ..a zsemlét megáztatta majd petrezselymet megvágta apróra ..a zsemlét kinyomkodta hozzáadta a petrezselymet majd tett hozzá kenőmáj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű