1kg csirke mell
18g só, , 1dl víz, 4g porcukor 1 kanál jó kemény disznó zsír
A hús előkészítése
A hús egy kis részét vágja apró, kb. 2x2-es kockákra, a maradékot pedig tegye húsdarálóba
A sót, és a cukrot keverje össze a vízzel, majd keverje össze a feldarabolt hússal.
Beleraktam egy aprítóba és alaposan megjárattam… egy jó kis ragacsos masszát kell kapni.. ehhez a masszához kevertem a darabolt húst is.
Beletöltöttem a sonkakészítőbe a húst.
Minden réteg behelyezése előtt jól le kell nyomkodni alaposan a húst.
Rá tettem a fedelet, majd beraktam a hűtőbe a sonkakészítőt a hűtőbe pihenni 24 óráig.
A sonka főzése:
A prést beleállítottam vízbe úgy hogy addig legyen benne a víz amíg a sonka van a présbe, különben ha nem éri a tetejét a víz ott nyers fog maradni…
80 fokon ezt elég volt 2 óráig abálni… mikor letelt az idő.. akkor folyóvíz alatt lehűtöttem a prést… és kivettem a sonkát… majd ment a hűtőbe… igazán másnap nagyon szép látványos mikor fel van szeletelve
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk. Egy idő után hozzáadjuk a kés lapjával megnyomott fokhagymát, majd a megmosott, megtisztított, darabokra vágott csirkemá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, a borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymákat megpucolom, a fokhagymát durvára felaprítom.A kacsacombokat alaposan megmosom folyóvíz alatt, és óvatosan beirdalom.Fokhagymával, sóval,borssal és a rozmaringgal alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű