1kg csirke mell
18g só, , 1dl víz, 4g porcukor 1 kanál jó kemény disznó zsír
A hús előkészítése
A hús egy kis részét vágja apró, kb. 2x2-es kockákra, a maradékot pedig tegye húsdarálóba
A sót, és a cukrot keverje össze a vízzel, majd keverje össze a feldarabolt hússal.
Beleraktam egy aprítóba és alaposan megjárattam… egy jó kis ragacsos masszát kell kapni.. ehhez a masszához kevertem a darabolt húst is.
Beletöltöttem a sonkakészítőbe a húst.
Minden réteg behelyezése előtt jól le kell nyomkodni alaposan a húst.
Rá tettem a fedelet, majd beraktam a hűtőbe a sonkakészítőt a hűtőbe pihenni 24 óráig.
A sonka főzése:
A prést beleállítottam vízbe úgy hogy addig legyen benne a víz amíg a sonka van a présbe, különben ha nem éri a tetejét a víz ott nyers fog maradni…
80 fokon ezt elég volt 2 óráig abálni… mikor letelt az idő.. akkor folyóvíz alatt lehűtöttem a prést… és kivettem a sonkát… majd ment a hűtőbe… igazán másnap nagyon szép látványos mikor fel van szeletelve
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal. 2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst a rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. 2. Megsózva, megborsozva félrerakjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, fi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes