menu

Családireceptkönyv.hu

Szecsuáni gombás sült csirkemell


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
50 dkg gomba
1 cs újhagyma
25 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
3 ek szójaszósz
3 ek citromlé
3 ek olívaolaj
2 db chili paprika (vagy paprikakrém)
1 tk barna cukor
1 tk kukoricaliszt

Elkészítés:


A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apróra.
Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is.
Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral.
Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.
Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.
A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.
Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet ízlés szerint rizzsel kínáljuk.

Szecsuáni gombás sült csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges sült csirkemell makarónival
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék
Zöldséges sült csirkemell makarónival

A vizet felforraljuk a sóval, beledobjuk a makarónit, és al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk. E...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos kacsa
Narancsos kacsa

elkészítés A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Almás fasírt
Almás fasírt

A hagymát nagyon apróra vágjuk. A kiflit beáztatjuk, és jól kifacsarjuk. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A darált húshoz adjuk az összes hozzávalót, azaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csipős mézes csirkeszárny
Csipős mézes csirkeszárny

- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet. Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát. --A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozz...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk