50 dkg csirkemáj,60 dkg burgonya,3 gerezd fokhagyma
majoránna,oregáno,őrölt pirospaprika, só, bors,olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
A csirkecombokat megmossuk, kifilézzük. Másnapig hűtőben, bepácolva pihentetjük, de ha nincs idő erre, akkor akár azonnal is süthető. Egy serpenyőben felmelegítjük a szőlőmagolaj...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KönnyűA pácokhoz a hozzávalókat ízlés szerint összekeverjük, a húsokat fele-fele arányban beletesszük, majd 2-3 órát a hűtőben érleljük. A zöldségeket felszeleteljük, ugyancsak bepácolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük és hagyjuk állni egy kicsit. 2. 10 dkg reszelt sajtot összekeverünk 3 ek tejföllel, a liszttel, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű