500 g csirkemell
0,5 fej vöröshagyma
330 g tejföl
2 ek étolaj
1 tk pirospaprika
1 ek liszt
só
bors ízlés szerint
víz
A felaprított hagymát olajon lepirítom.
Majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadom. Fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a sót, borsot és a pirospaprikát.
Elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzöm.
Eközben a tejfölben elkeverem a lisztet és ráöntöm a húsra.
Tovább főzöm míg besűrűsödik. És el is készült.
Tésztával tálalom.
Nagy serpenyőben, közepesnél gyengébb tűzön megforrósítjuk az olajat. 1 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzátesszük a sóval meghintett cukkinit is, és időnként ráz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk, majd sóval és borssal bekenjük és amíg elkészítjük a tölteléket hagyjuk állni. A hagymát és a zellergumót apróra vágjuk és a gombával együtt megpirítjuk ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot megmosom megtisztítom. 2 A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. 3 Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat meg...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű