1 csirkemell, 18 szelet bacon, 6 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsomszósz, 1 teáskanálnyi csirkefűszer, só, bors, olívaolaj.
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat. Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket. Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben. A becsomagolt húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
Érdemes nagyobb mennyiséget bekeverni! Zárható üvegben hosszan tárolható!
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA pulykát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban az ötfűszer keveréket összekeverjük a szójaszósszal és a mézzel (ha szeretnénk, kis őrölt chilit is adhatunk ho...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni. Megmossuk, megszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk enyhén,majd sózzuk,borsozzuk. 2. A lisztbe keverünk piros paprikát. A húsokat bele forgatjuk és forró olajban, lassú tűznél kisütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz