oliva olaj vagy bármilyen olaj a sütéshez / kókusz zsír
A Szószhoz :
2 db kis méretű padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vörös hagyma
3 fej paradicsom
1 kis kanál oregánó
só bors delikát mindegyikből egy csipet
1 konzerves csicseri borsó
1 kis tejföl
A húshoz:
1 nagyobb csirke mell filé
20 dkg parmezán sajt
3-4 darab tojás
Köret 1 csomag zöld spárga
az olajon meg pirítjuk a felvágott fokhagymát és a kockára vágott vörös hagymát üvegesre pároljuk .Amint a hagyma átsült mehet hozzá a kockára vágott padlizsán 5 -10 percig pároljuk az egészet ,ezután jöhet hozzá a szintén kockára vágott paradicsom a paradicsom magját eltávolítjuk mielött hozzá adjuk .Hadjuk főni az egészet közbe hozzá adunk egy kis oregánot mikor már félig megfőtt hozá adjuk a lecsöpögtetett csicseri borsó konzervet puhára főzzük és mikor kész bele keverjük a tejfölt.A csirke mellet fel szeleteljük sózzuk borsozzuk lisztbe mártjuk és a felvert tojást a reszelt parmezánal össze keverjük bele forgatjuk a sürű masszába és forró olajba sütjük. A Spárga széleit levágjuk forró serpenyőbe olajat hevítünk és a spárgát megsütjük benne .
Hurkapálcára húzzuk a hozzávalókat, a hús egyik oldalára szalonna szelet, a másik oldalára sajt kerüljön.A hagyma szeletektől szaftos lesz és nem szárad ki a hús. A hurkapálca olya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és félbevágjuk. Jénaiba tesszük és elkeverjük az egész paradicsomokkal. Megsózzuk jó alaposan, rálocsoljuk az olajat, elkeverjük az aprított bazsalikom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kacsacombok bőrét kicsit bevagdossuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban megőröljük, és a kacsacombokat bedörzsöljük vele mindkét oldalukon. A zúzott fokhagymát is a húsba dör...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkeszárnyakat tisztítom, a végeit levágom. Megszórom sült csirke fűszersóval és a szokásos módon panírozom és kisütöm. Most kukoricás rizst készítettem hozzá. Jó étvágyat kí...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz