Húshoz:
1 csomag csirkecomb (2-3 nagyobb comb)
1 tk só
1-2 ek zsír/kókuszolaj
1 kk curry fűszerkeverék
1 kk petrezselyem
1 kk kurkuma
1/2 kk gyömbér
Rizshez:
1 fej karfiol
1 kisebb fej hagyma
2 ek zsír /kókuszolaj
só, bors
A húsokat minkét oldalon bevagdossuk, hogy majd a fűszeres zsiradék jobban átjárja. A zsírt kis zománcozott tálban felolvasztjuk (ha szobahőmérsékletű, akkor nem kell), majd a tűzről levéve összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. Eztán eloszlatjuk a hús mintkét oldalán (ideális esetben előző nap is bepácolhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, akkor még finomabb lesz, de sebtiben elkészítve is finom) és tepsibe téve alufólia alatt 200 fokon egy órát sütjük, majd alufólia nélkül 180 fokon még fél órát pirítjuk, hogy jó ropogós legyen a bőre.
A karfiolt rózsáira szedjük, majd szárastól aprító gépben morzsásra aprítjuk.(Ha nincs aprító gépünk jöhet, a nagykéses kézi aprítás megspékelve rengeteg türelemmel.) Majd egy serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított felkockázott hagymát bele szórjuk, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a karfiol morzsát, a sót és a borsot, és addig pároljuk míg a karfiol meg nem puhul (elég neki pár perc).
Ezután melegen tálaljuk.
A fűszerekkel lehet variálni, jóval többet is lehet bele tenni, vagy használhatunk hozzá akár bombay fűszerkeveréket is.
A húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a csíkokr...
Elkészítési idő:Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésí...
Elkészítési idő:A csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy nagyobb érméket kapjunk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, magházát kivágjuk és felszeleteljük. Közepes tepsit vagy jénai tálat kio...
Elkészítési idő: 30 perc