menu

Családireceptkönyv.hu

Bombay-i csirkecomb karfiol rizzsel


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húshoz:
1 csomag csirkecomb (2-3 nagyobb comb)
1 tk só
1-2 ek zsír/kókuszolaj
1 kk curry fűszerkeverék
1 kk petrezselyem
1 kk kurkuma
1/2 kk gyömbér
Rizshez:
1 fej karfiol
1 kisebb fej hagyma
2 ek zsír /kókuszolaj
só, bors

Elkészítés:


A húsokat minkét oldalon bevagdossuk, hogy majd a fűszeres zsiradék jobban átjárja. A zsírt kis zománcozott tálban felolvasztjuk (ha szobahőmérsékletű, akkor nem kell), majd a tűzről levéve összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. Eztán eloszlatjuk a hús mintkét oldalán (ideális esetben előző nap is bepácolhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, akkor még finomabb lesz, de sebtiben elkészítve is finom) és tepsibe téve alufólia alatt 200 fokon egy órát sütjük, majd alufólia nélkül 180 fokon még fél órát pirítjuk, hogy jó ropogós legyen a bőre.
A karfiolt rózsáira szedjük, majd szárastól aprító gépben morzsásra aprítjuk.(Ha nincs aprító gépünk jöhet, a nagykéses kézi aprítás megspékelve rengeteg türelemmel.) Majd egy serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított felkockázott hagymát bele szórjuk, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a karfiol morzsát, a sót és a borsot, és addig pároljuk míg a karfiol meg nem puhul (elég neki pár perc).
Ezután melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszerekkel lehet variálni, jóval többet is lehet bele tenni, vagy használhatunk hozzá akár bombay fűszerkeveréket is.

Bombay-i csirkecomb karfiol rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL HERCEGNŐ BURGONYÁVAL
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL HERCEGNŐ BURGONYÁVAL

A gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a mascarponét, simára keverjük, majd hozzákeverjük az áfonyát is. 4 nagyobb darab fóliát vágunk le, elosztjuk rajta a masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges csirkés egytálétel – füstölt sajttal,
Zöldséges csirkés egytálétel – füstölt sajttal,

A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott burgonyát és répát is. Annyi vízzel öntjük fel, ami ép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos borsós csirkeragu
Paradicsomos borsós csirkeragu

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Spiz
Spiz

Csibemellet vékony kockákra,, b 2centi szeles és vékony legyen.Sajtot is is fel kell kockázni ugyanúgy. Hurkapálcára húzzuk fel, egy hús, egy sajt, egy hús, egy sajt, addig amíg v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk