menu

Családireceptkönyv.hu

Bombay-i csirkecomb karfiol rizzsel


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húshoz:
1 csomag csirkecomb (2-3 nagyobb comb)
1 tk só
1-2 ek zsír/kókuszolaj
1 kk curry fűszerkeverék
1 kk petrezselyem
1 kk kurkuma
1/2 kk gyömbér
Rizshez:
1 fej karfiol
1 kisebb fej hagyma
2 ek zsír /kókuszolaj
só, bors

Elkészítés:


A húsokat minkét oldalon bevagdossuk, hogy majd a fűszeres zsiradék jobban átjárja. A zsírt kis zománcozott tálban felolvasztjuk (ha szobahőmérsékletű, akkor nem kell), majd a tűzről levéve összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. Eztán eloszlatjuk a hús mintkét oldalán (ideális esetben előző nap is bepácolhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, akkor még finomabb lesz, de sebtiben elkészítve is finom) és tepsibe téve alufólia alatt 200 fokon egy órát sütjük, majd alufólia nélkül 180 fokon még fél órát pirítjuk, hogy jó ropogós legyen a bőre.
A karfiolt rózsáira szedjük, majd szárastól aprító gépben morzsásra aprítjuk.(Ha nincs aprító gépünk jöhet, a nagykéses kézi aprítás megspékelve rengeteg türelemmel.) Majd egy serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított felkockázott hagymát bele szórjuk, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a karfiol morzsát, a sót és a borsot, és addig pároljuk míg a karfiol meg nem puhul (elég neki pár perc).
Ezután melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszerekkel lehet variálni, jóval többet is lehet bele tenni, vagy használhatunk hozzá akár bombay fűszerkeveréket is.

Bombay-i csirkecomb karfiol rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos serpenyős csirke
Spenótos serpenyős csirke

A megmosott spenótleveleket néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, leszűrjük. (A cél: épphogy összeessenek a levelek.) A húst felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, vaj és olíva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Citromos-bazsalikomos csirkemell
Citromos-bazsalikomos csirkemell

1.A csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk. 2. A tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fűszereket és a citromlevet. 3. A csirkemell-szeleteket megforgatjuk a pácb...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Rántott csirkemell
Rántott csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkecombok
Mustáros csirkecombok

A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk