- 1 kicsontozott csirkemell csíkokra vágva
- 6 ek Nutri free mpp
- 3 ek kukorica keményítő
- 1 egész tojás
- 1 kk só
- 1 1/2 tk sütőpor
- víz
- olaj a sütéshez
Mázhoz:
- 3 ek méz
- 1-2 ek ketchup
- 1-2 ek szezámmag
- ízlés szerint chilipor
A lisztet, keményítőt, sót elkeverjük egy tálban, hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A sütés során kell még víz, mert a tészta folyamatosan sűrűsödik.
Az olajat megmelegítjük egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben, a felcsíkozott húst belemártjuk a tésztába, és közepes hőfokon megsütjük az olajban. Szép arany barnára süssük.
Közben elkészítjük a mázat: egy kisebb tálba kimérjük a mézet, ízlés szerint teszünk bele ketchupot, chiliport és szezámmagot. A kisült húst megforgatjuk a mázban.
Hagyhatunk máz nélkül is, ha valaki nem szeretné azzal enni.
Párolt rizst kínálunk hozzá.
* Forrás: http://glutenmenteseniskonnyeden.blogspot.hu/2017/06/kinai-mezes-ketchupos-szezammagos.html
Andi konyhálya
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gyűjtsük össze a maradék csirkehúst, távolítsuk el belőle a csontokat, és vágjuk többé-kevésbé szabályos kockákra. 2. Pucoljuk meg a vöröshagymát, és vágjuk azt is kockákra....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk. A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. 2. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük. 3. A gombamártásh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz