A töltött pulykamellhez
1 kg pulykamell
30 dkg trappista sajt
40 dkg bacon (szeletelt)
A panírozáshoz
2 db tojás
25 dkg finomliszt
20 dkg zsemlemorzsa
ételízesítő ízlés szerint
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj
A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a bacon-ök. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk.
3 szelet húscsíkot magunk elé rakunk, ráteszünk mindegyikre sajtcsíkokat /kb 2-3 csík fér el 1 szelet húson/, a tetejére 1 - 1 szelet bacont, és fogpiszkálóval a 3 húscsíkunk tetejét összetűzzük, majd szépen megpróbáljuk úgy összefonni, hogy a sajtdarabok a hús és a szalonna között maradjanak.
A végét is összetűzzük a fogpiszkálóval. Ha nagyon szét akarna esni, akkor középre is tehetünk fogpiszkálót.
Bepanírozzuk a szokásos módon, csak a tojásba ne sót, hanem pici ételízesítőt tegyünk.
Forró olajban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Házi kenőmájas, vagy májkrém: Egy kis diétás szalonna két - három vastagabb szelet, 1 kg csirkemáj. A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom, két jó nagy fej hagymát, szálasra vág...
Elkészítési idő:A leveles tésztából köröket vágunk ki, majd megsütjük. Alaplevet készítünk. (Alaplé: Vízben feloldunk ételízesítőt, vagy húsleves kockát.) A csirkemellet fehéredésig sütjük kevés...
Elkészítési idő:A zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra v...
Elkészítési idő: