A töltött pulykamellhez
1 kg pulykamell
30 dkg trappista sajt
40 dkg bacon (szeletelt)
A panírozáshoz
2 db tojás
25 dkg finomliszt
20 dkg zsemlemorzsa
ételízesítő ízlés szerint
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj
A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a bacon-ök. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk.
3 szelet húscsíkot magunk elé rakunk, ráteszünk mindegyikre sajtcsíkokat /kb 2-3 csík fér el 1 szelet húson/, a tetejére 1 - 1 szelet bacont, és fogpiszkálóval a 3 húscsíkunk tetejét összetűzzük, majd szépen megpróbáljuk úgy összefonni, hogy a sajtdarabok a hús és a szalonna között maradjanak.
A végét is összetűzzük a fogpiszkálóval. Ha nagyon szét akarna esni, akkor középre is tehetünk fogpiszkálót.
Bepanírozzuk a szokásos módon, csak a tojásba ne sót, hanem pici ételízesítőt tegyünk.
Forró olajban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Elkészítés: A pulykamell szeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Kivajazott tepsibe fektetjük. Erre helyezzük rá a megpárolt vagy félig megfőzött brokkol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egy edénybe mérjük. Botmixerrel összedolgozzuk. Szép krémes, egynemű kenőcs legyen. Ezen a ponton megkóstolhatjuk, és ízlés szerint adhatunk hozzá még mustár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű