550 g csirkemell filé
350 g sajt (félkemény, tetszés szerint)
250 g vajkrém (natúr)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
10 dkg finomliszt
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.
Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül.
1. Első lépésként a barnarizzsel foglalkoztam, mivel az köztudottan több időt igényel. 2. A csirkemellet csíkokra/ kockákra vágtam és hagytam állni fél órát a lime levében, illet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és kisütjük. Elkészítjük a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból és összeturmixoljuk. A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes