menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors

Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túlforró olajban, közepes lángon megsütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL *
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL *

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirkés-sajtos - paradicsomos rakott krumpli
Csirkés-sajtos - paradicsomos rakott krumpli

A krumplikat héjával együtt megfőzzük addig, amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkemell
Bakonyi csirkemell

A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.(Én szeletelt hagymát és fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Duplasajtban sült paradicsomos csirke
Duplasajtban sült paradicsomos csirke

A mellfiléket lapjában elfelezzük - így két lapos szeletet kapunk, sózzuk, finoman borsozzuk őket és kenjük be préselt fokhagymával. Mártsuk a hússzeleteket a felvert, picit sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk