- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió
A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túlforró olajban, közepes lángon megsütöttem.
Felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.
tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzöm és egy merőkanállal félre teszek a főzővízből. A mustárokat elkeverem a mézzel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a...
Elkészítési idő: 30 perc1.A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk. 2.Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük. 3.A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjü...
Elkészítési idő:A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 160-180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk a leírt hozzávalókkal – a ba...
Elkészítési idő:A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bőre alá töltjük. K...
Elkészítési idő: 1,10 óra