menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors

Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túlforró olajban, közepes lángon megsütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomos gombás csirkemellcsíkok
Paradicsomos gombás csirkemellcsíkok

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk. Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből. A vöröshagymát és a fokhagymát apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tojásos csirke
Tojásos csirke

A csirkét tisztítás után négyfelé vágom, megsózom, majd bőrével felfelé evőkanálnyi olajjal kikent tepsibe helyezem. A maradék olajat rácsorgatom és alufóliával lefedve előmelegít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajttal, gombával töltött cs. mell
Sajttal, gombával töltött cs. mell

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott csirkemáj baconbe tekerve
Rántott csirkemáj baconbe tekerve

A májakat leforrázzuk ,lecsöpögtetjük róla a vizet , félbevágjuk és mindegyiket betekerjük egy szalonnacsíkba.fogvájóval rögzitjük a bacon szeleteket Az ismert módon bepanírozzuk...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk