menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors

Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túlforró olajban, közepes lángon megsütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Triplán burkolt csirkecombok
Triplán burkolt csirkecombok

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük. A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy jén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Provance-i csirke levendulás sárgabarackkal
Provance-i csirke levendulás sárgabarackkal

Provance-i fűszerkeverékkel alaposan beszórjuk a csirkét. A provance-i fűszerkeveréknek tartalmaznia kell levendulát, ha mégsem pótoljuk. Lehet friss vagy szárított fűszerkeveréket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros sajtos csirkecomb
Mustáros sajtos csirkecomb

A tejfölben elkeverjük az ízesítő anyagokat (a fele sajtot is) , a másik fele sajtot a tetejére meghagyjuk. A combokat egyesével, jó alaposan beleforgatjuk a masszába.... Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Tepsis csirke burgonyával
Csirkemell - Tepsis csirke burgonyával

1. A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. 2. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. 3. A paradicsomot a fokhagymáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk