menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors

Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túlforró olajban, közepes lángon megsütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconba tekert csirkemell csíkok
Baconba tekert csirkemell csíkok

A csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal. Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszeres göngyölt csirkecombok, mennyei sült hagymáv
Fűszeres göngyölt csirkecombok, mennyei sült hagymáv

A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pirított máj
Pirított máj

A májat nem szabad megmosni, tiszta, száraz ruhával megtörölgetjük. Csak közvetlen fogyasztás előtt készítjük. Megsózni csak a tálaláskor szabad. Akkora lábast használunk a készíté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges Jalfrezi csirke
Zöldséges Jalfrezi csirke

A kókuszolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a csirkét és a répát. Megsózzuk, kevergetve pirítjuk tíz percig. Beletesszük a fűszert és a spenótot, pár percig átf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk