Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Aszalt szilvával töltött csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- őrölt bors

Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst.
Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat-négyet, a hús nagyságától függően.
Miután az összes mellett megtöltöttem, kívülről bedörzsöltem sóval és őrölt borssal.
A szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval kevert zsemlemorzsába paníroztam.
Végül bő, nem túlforró olajban, közepes lángon megsütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felszeletelve, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejben - sajtban fürdetett csirkecombok
Tejben - sajtban fürdetett csirkecombok

1. Kenjük be a füszerkeverékkel a combokat. A bört húzzuk fel és tömködjük meg a szelet sajtokkal. 2. Egy sütöben használható jénaiba, vagy bármibe beleöntjük a tejet és belerakju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Lecsós csirke (Zóna)
Lecsós csirke (Zóna)

Vágd fel a hagymát és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a karikára vágott paprikát és miután a fedő alatt kicsit megfonnyadt, szórd meg pirospaprikával. Pár perces pirítás után ad...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Vilmos
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Avatar Vilmos Kedvelnék
Mustáros csirkecombok serpenyőben

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk