Hozzávalók (2 személyre)
300 g csirkemellfilé
2 ek szójaszósz
1 tk sriracha
2 tojás
4 ek liszt
1 ek kukoricaliszt
1 ek étkezési keményítő
só
bors
1 mk őrölt gyömbér
olaj a sütéshez
A mázhoz:
2 ek olaj
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mk chiliszósz
1 mk őrölt gyömbér
2 ek ketchup
só
bors
1 mk cukor
A csirkemelleket csíkokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, belemártogatjuk a csirkemellcsíkokat és forró olajban ropogósra sütjük őket. A mártogatóshoz az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, forralunk rajta egyet, majd beleforgatjuk a megsült csirkemellcsíkokat. Rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
A húst megmossuk, és a kívánt méretűre daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, bele tesszük a piros paprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig el lep...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkeszárnyakhoz A csirkeszárnyakat a forgónál megtekerjük, majd kettévágjuk, hogy legyen egy alsó és egy felső részük. A lisztet, a füstölt fűszerpaprikát, a róma...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd be 180 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt! Készítsd elő a csirkemellet. Vágd le ha van rajta zsírosabb rész, esetleg csont. Itt egyben sütjük a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű