menu

Családireceptkönyv.hu

Pulykasült szalonnás kelbimbóval (Rőmertopfban)


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb (felső)
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
A körethez:
60 dkg kelbimbó
15 dkg húsos szalonna

Elkészítés:


A húst megmossuk, leszárítjuk, kicsontozzuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük, felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, belehelyezzük a kikent edénybe, rá a húst Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a hideg, majd 180 fokra felmelegített sütőben puhulásig (kb. 90 perc) sütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk. A megsült hús mellé tálaljuk krumplipürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSIRKEPAPRIKÁS
CSIRKEPAPRIKÁS

A szalonnát, kevés víz és olaj hozzáadásával kisütjük, rátesszük a vöröshagymát, valamint a szintén apróra vágott paprikát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pár percig ezze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A csirkemelleket hosszú csíkokra, a hagymát fokhagymát apró darabokra vágtam, a szükséges mennyiségű olajat felforrósítottam a csirkemellek sütéséhez. A forró olajban mindkét olda...

Elkészítési idő: kb 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Töltött csirke
Töltött csirke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk