Elkészítés
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé szeletelve
só, bors
1 nagy fej zeller reszelve
2 tojás
2 ek. kókuszliszt
1 ek. szárított petrezselyem (vagy pár szál friss apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. Himalája só (ízlés szerint)
1/4 tk. őrölt bors
A körethez:
2 ek. kókuszolaj
1 fej hagyma szeletelve
2 kisebb cukkini szeletelve
25 dkg friss spenót
só, bors
2 gerezd fokhagyma zúzva
A csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld meg kislyukú reszelőn. Sózd meg picit, hagyd állni, majd a levét nyomkodd ki. A tojásokat verd fel, keverd bele a zellert, a kókuszlisztet, a petrezselymet, fokhagymát és ízesítsd sóval, borssal. A hússzeletekre a kezeddel nyomkodd rá a masszát, forró serpenyőben kevés olajon süsd pár percig a hús mindkét oldalát. Tedd őket egy kizsírozott tepsibe vagy lapos jénai tálba és 180 fokos sütőben süsd aranysárgára. Amíg a hús sül, készítsd el a köretet. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg az olajat, pirítsd meg rajta a szeletelt hagymát, add hozzá a cukkinit, a fokhagymát, és magas lángon kevergetve pirítsd meg. A cukkini gyorsan készen van, a spenótot csak a végén add hozzá, forgasd össze a cukkinival és 2-3 percig még pirítsd. A végén ízlés szerint sózd és borsozd. Tálaláskor adhatsz hozzá kókusztejfölt vagy kesutejfölt, akik ehetik, reszelt sajtot is tehetnek rá.
Ha panírozod akkor kevés liszt, tojás( max 2 db),zsemlemorzsa és a sütéshez kb. 6-8 dl olaj.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt hagymát meg a fokhagymát, az ételízesítőt és a babérlevelet. Forrástól számítva, 15 percig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kettévágjuk, lebőrözzük. Sóval, borssal megszórjuk, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A forró olajban a húst aran...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát csíkokra szeleteljük és kevés olajon megpirítjuk, majd egy tálban félre rakjuk. 2. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk mustárral. 3....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű