Elkészítés
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé szeletelve
só, bors
1 nagy fej zeller reszelve
2 tojás
2 ek. kókuszliszt
1 ek. szárított petrezselyem (vagy pár szál friss apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. Himalája só (ízlés szerint)
1/4 tk. őrölt bors
A körethez:
2 ek. kókuszolaj
1 fej hagyma szeletelve
2 kisebb cukkini szeletelve
25 dkg friss spenót
só, bors
2 gerezd fokhagyma zúzva
A csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld meg kislyukú reszelőn. Sózd meg picit, hagyd állni, majd a levét nyomkodd ki. A tojásokat verd fel, keverd bele a zellert, a kókuszlisztet, a petrezselymet, fokhagymát és ízesítsd sóval, borssal. A hússzeletekre a kezeddel nyomkodd rá a masszát, forró serpenyőben kevés olajon süsd pár percig a hús mindkét oldalát. Tedd őket egy kizsírozott tepsibe vagy lapos jénai tálba és 180 fokos sütőben süsd aranysárgára. Amíg a hús sül, készítsd el a köretet. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg az olajat, pirítsd meg rajta a szeletelt hagymát, add hozzá a cukkinit, a fokhagymát, és magas lángon kevergetve pirítsd meg. A cukkini gyorsan készen van, a spenótot csak a végén add hozzá, forgasd össze a cukkinival és 2-3 percig még pirítsd. A végén ízlés szerint sózd és borsozd. Tálaláskor adhatsz hozzá kókusztejfölt vagy kesutejfölt, akik ehetik, reszelt sajtot is tehetnek rá.
--A mellcsíkokat megtisztítjuk ,kicsit felitatjuk a nedvességtől ... , ,sózzuk és borsozzuk meg. Hagyjuk állni 20 percet. --A szokásos módon készítsd elő három tálba a lisztet,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát és a hagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom az olajon, ráteszem a fokhagymát, majd a kockára vágott csirkemellet, fűszerezem és 10 perc pirítás után jöhetnek rá a zöldségek. Kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj felét felhevítem és a sózott, borsozott felcsíkozott csirkemellet aranybarnára pirítom rajta. Mikor szépen megpirult, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, a felkarikázo...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű