Elkészítés
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé szeletelve
só, bors
1 nagy fej zeller reszelve
2 tojás
2 ek. kókuszliszt
1 ek. szárított petrezselyem (vagy pár szál friss apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. Himalája só (ízlés szerint)
1/4 tk. őrölt bors
A körethez:
2 ek. kókuszolaj
1 fej hagyma szeletelve
2 kisebb cukkini szeletelve
25 dkg friss spenót
só, bors
2 gerezd fokhagyma zúzva
A csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld meg kislyukú reszelőn. Sózd meg picit, hagyd állni, majd a levét nyomkodd ki. A tojásokat verd fel, keverd bele a zellert, a kókuszlisztet, a petrezselymet, fokhagymát és ízesítsd sóval, borssal. A hússzeletekre a kezeddel nyomkodd rá a masszát, forró serpenyőben kevés olajon süsd pár percig a hús mindkét oldalát. Tedd őket egy kizsírozott tepsibe vagy lapos jénai tálba és 180 fokos sütőben süsd aranysárgára. Amíg a hús sül, készítsd el a köretet. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg az olajat, pirítsd meg rajta a szeletelt hagymát, add hozzá a cukkinit, a fokhagymát, és magas lángon kevergetve pirítsd meg. A cukkini gyorsan készen van, a spenótot csak a végén add hozzá, forgasd össze a cukkinival és 2-3 percig még pirítsd. A végén ízlés szerint sózd és borsozd. Tálaláskor adhatsz hozzá kókusztejfölt vagy kesutejfölt, akik ehetik, reszelt sajtot is tehetnek rá.
A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom. A combokat a bőrős felükkel lefele ford...
Elkészítési idő: 90 percA pulykacombokat megmosom, szárazra törlöm.Sóval,borssal bedörzsölöm és beirdalom.A tepsit kikenem zsírral beleteszem a combokat, a rozmaringot és öntök alá kb egy ujjnyi vizet.Lef...
Elkészítési idő: kb 3 óraA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: