60 dkg csirkemellet
6 gerezd fokhagyma
friss zöldpetrezselyem
fél zellergumó
1,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejfől
1 evőkanál liszt
olívaolaj
só, bors
A csirkemellet felkockázzuk, egy kis olívaolajon 6-8 percen át pirítjuk, majd a megtisztított zellergumót is vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk. A főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és a liszttel. Arra figyeljünk, hogy csomómentes legyen! Ezzel felöntjük a csirkét, közben a zöldpetrezselymet is apróra vágjuk és rászórjuk a csirkére az összezúzott fokhagymagerezdekkel együtt, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük a szószban és rizzsel, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Mennyei főétel! Hamar elkészül, így egy fárasztó nap után is könnyen összedobhatjuk az ínycsiklandó vacsorát.
Elkészítés ideje: 90 perc. Elkészítés menete: A fentebb leírtak mellett szükséged lesz egy sörösüvegre, ezen fog ülni és sülni a csirke. Miután jó alaposan átmostad a szárny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük. (Én szeletelt hagymát és fokhagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA májat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Felforraljuk, utána még 5 percig főzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba keverjük össze lisztet, a chili port, sót, borsot, paprikát és a fokhagyma potr. Forgassuk belet a szárnyakat a lisztbe egyenletesen majd rázzuk le a felesleget. Helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű