Pikáns ananászos csirkemell
Az ananász csirkével mondhatni már megszokott párosítás. Most kicsit megbolondítottuk, így még ínycsiklandóbb. Ráadásul kifejezetten könnyű étel!
Hozzávalók (4 főre)
● 40 deka csirkemell
● 30 deka darabolt ananász
● 1 deci turmixolt ananász vagy ananászlé
● 1 deci 1,5%-os tej
● 10 deka óvári sajt
● 8 deka reszelt ecetes torma
● 1 deka 25%-os zsírtartalmú margarin
● 1 tojás
● 3 deka Graham-liszt
● szerecsendió, őrölt fehér bors
Elkészítése
A a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és a margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük. A tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a turmixolt ananászt vagy ananászlevet, fűszerezzük, majd az egészet alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormát, az ananászt, a tojást, és jól összekeverjük. A mártást a hússzeletekre öntjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük
A hagymát karikára vágjuk,(kb. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, picit sózzuk, borsozzuk, majorannát szórunk rá és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. Egy tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, őrölt borssal megszórtam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam. Egy hőálló tálat folyék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDaráljuk le a csirkét, majd keverjük el a fűszerekkel és a szójával. Hagyjuk állni fél órát, ez alatt a szója megszívja magát nedvességgel, megdagad, segít "összeragasztani" a csir...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes