Pikáns ananászos csirkemell
Az ananász csirkével mondhatni már megszokott párosítás. Most kicsit megbolondítottuk, így még ínycsiklandóbb. Ráadásul kifejezetten könnyű étel!
Hozzávalók (4 főre)
● 40 deka csirkemell
● 30 deka darabolt ananász
● 1 deci turmixolt ananász vagy ananászlé
● 1 deci 1,5%-os tej
● 10 deka óvári sajt
● 8 deka reszelt ecetes torma
● 1 deka 25%-os zsírtartalmú margarin
● 1 tojás
● 3 deka Graham-liszt
● szerecsendió, őrölt fehér bors
Elkészítése
A a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és a margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük. A tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a turmixolt ananászt vagy ananászlevet, fűszerezzük, majd az egészet alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormát, az ananászt, a tojást, és jól összekeverjük. A mártást a hússzeletekre öntjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük
A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, majd elrendezzük rajta a hagymaszeleteket, kissé megdinszteljük, majd ráfektetjük a májat, ráöntünk fél poh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk, borsozzuk, és a bőre alá ügyesen rozmaringlevélkéket teszük és két-két darab nagyon vékony karika citromot (ha „félünk” a savanyúságától, akkor egy kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe. A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet szeletekre vágjuk és besózzuk. A hússzeleteket a fahéjjal összekevert rizslisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat elősütjük. A hőálló tálat a szalonnáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű