Pikáns ananászos csirkemell
Az ananász csirkével mondhatni már megszokott párosítás. Most kicsit megbolondítottuk, így még ínycsiklandóbb. Ráadásul kifejezetten könnyű étel!
Hozzávalók (4 főre)
● 40 deka csirkemell
● 30 deka darabolt ananász
● 1 deci turmixolt ananász vagy ananászlé
● 1 deci 1,5%-os tej
● 10 deka óvári sajt
● 8 deka reszelt ecetes torma
● 1 deka 25%-os zsírtartalmú margarin
● 1 tojás
● 3 deka Graham-liszt
● szerecsendió, őrölt fehér bors
Elkészítése
A a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és a margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük. A tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a turmixolt ananászt vagy ananászlevet, fűszerezzük, majd az egészet alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormát, az ananászt, a tojást, és jól összekeverjük. A mártást a hússzeletekre öntjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük
Mindent összekeverve a csirkére önteni, megsütni. Korianderzölddel megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisztí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a húsokat is. Amikor feldobja a levét, visszavesszük a lángot és fűszerezzük. A paradicsomot és a paprikát megt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát a vöröshagymával egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön, majd ledaráljuk. Ledaráljuk a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű