6-8 db csirkecomb
4 db tyúkhúsleves kocka
3/4 doboz sör
a tyúkhúsleves kocka helett az alábbi pácot is használhatjuk:
1 gerezd fokhagyma
• 1 csapott mokkáskanál majoránna
• 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
• 1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
• 1 kávéskanál só
• 1 evőkanál étolaj
Tepsibe tesszük a husit, kb.4 tyúkleves kockát teszünk a hús közé és kb.3/4 doboz sört ráöntünk (mindegy milyen sör ,az alkohol tartalom úgyis elpárolog,de lehet alkohol mentes is). Letakarás nélkül addig sütjük (közben forgatjuk is a húsokat), amíg szép piros lesz. Sűrű szaft marad, miután a sör elpárolog, a hús pedig finom omlós.
A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfe...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA húst felkockázzuk. A bundához egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk.Mivel nekem nagyon sűrű lett a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 2 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű