10 személyre:
1 bögre rizs
2 bögre vegyes zöldség
fejenként 1-2 szelet csirkemell
füstölt sonka
sajt
reszelt sajt (füstölt és ementáli vegyesen)
húsleves kocka
A rizst kicsit megpirítom, összekeverem a zöldséggel, kivajazott nagyobb tűzálló tálba (vagy tepsibe) teszem. Annyi kockából készült húslevessel öntöm fel, hogy épp ellepje (kb. másfél bögrényi). A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, mindegyik szeletre egy sonkadarabot és sajtot teszek, majd feltekerem. A rizs tetejére helyezem a tekercseket, letakarom fóliával és megsütöm. A végén leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal, és annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy kicsit rápiruljon.
praktikus étel, mert a köret és a hús egy edényben elkészül. Nálunk idén a hal mellett ez volt az egyik karácsonyesti étel, már délelőtt megsütöttem, este csak a sajtot pirítottam rá, ami elég volt arra, hogy az étel is teljesen átforrósodjon..
6dl rizs és 1 g mexikói zöldségből lesz 2x-re
45 perc fólia alatt
A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.. A kuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd megsózzuk, megborsozzuk, tűzálló tálba rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A meghámozott hagymát felka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet forrázzuk le és lefedve hagyjuk kb. 15 percet duzzadni. Keverjük bele a csirkehúst, reszeljük bele a fokhagymát, az apró kockára vágott vöröshagymát és szórjuk bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű