10 személyre:
1 bögre rizs
2 bögre vegyes zöldség
fejenként 1-2 szelet csirkemell
füstölt sonka
sajt
reszelt sajt (füstölt és ementáli vegyesen)
húsleves kocka
A rizst kicsit megpirítom, összekeverem a zöldséggel, kivajazott nagyobb tűzálló tálba (vagy tepsibe) teszem. Annyi kockából készült húslevessel öntöm fel, hogy épp ellepje (kb. másfél bögrényi). A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, mindegyik szeletre egy sonkadarabot és sajtot teszek, majd feltekerem. A rizs tetejére helyezem a tekercseket, letakarom fóliával és megsütöm. A végén leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal, és annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy kicsit rápiruljon.
praktikus étel, mert a köret és a hús egy edényben elkészül. Nálunk idén a hal mellett ez volt az egyik karácsonyesti étel, már délelőtt megsütöttem, este csak a sajtot pirítottam rá, ami elég volt arra, hogy az étel is teljesen átforrósodjon..
6dl rizs és 1 g mexikói zöldségből lesz 2x-re
45 perc fólia alatt
A csirkecombokat, kicsontoztam. Tejes, fokhagymás, borsos pácot készítettem és a hússzeleteket ebben hagytam állni 3 órán át. Ezt követően, papírtörlővel leittam róla a páclevet (h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk. A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a moustárt, mézet, ráreszeljük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, kisújjnyi vastagra szeleteljük, majd a kissé megforrósított olaj és vaj keverékében kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. Kiszedjük, mele...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű