10 személyre:
1 bögre rizs
2 bögre vegyes zöldség
fejenként 1-2 szelet csirkemell
füstölt sonka
sajt
reszelt sajt (füstölt és ementáli vegyesen)
húsleves kocka
A rizst kicsit megpirítom, összekeverem a zöldséggel, kivajazott nagyobb tűzálló tálba (vagy tepsibe) teszem. Annyi kockából készült húslevessel öntöm fel, hogy épp ellepje (kb. másfél bögrényi). A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, mindegyik szeletre egy sonkadarabot és sajtot teszek, majd feltekerem. A rizs tetejére helyezem a tekercseket, letakarom fóliával és megsütöm. A végén leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal, és annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy kicsit rápiruljon.
praktikus étel, mert a köret és a hús egy edényben elkészül. Nálunk idén a hal mellett ez volt az egyik karácsonyesti étel, már délelőtt megsütöttem, este csak a sajtot pirítottam rá, ami elég volt arra, hogy az étel is teljesen átforrósodjon..
6dl rizs és 1 g mexikói zöldségből lesz 2x-re
45 perc fólia alatt
A csirkét vékony csíkokra vágjuk, liszttel megszórjuk úgy, hogy mindenütt befedje. Forró serpenyőben vagy wokban kevés olajon megsütjük, amíg kicsit meg nem pirul a hús, közben sóz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA mustárból, a gyömbérből, a mézből és az olajból elkészítjük a pácot, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst, és 1-2 órára félretesszük. Ezután a combokat kiolajozott, tűzálló tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkét jól megmossuk, beletesszük egy sütőzacskóba a hagymát, fokhagymát és a paprikát jó apróra vágjuk hozzátöltjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket jól összekeverjük, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam, cayenne borssal megszórtam, citromlével alaposan meglocsoltam, két órát pihentettem, majd erős tűzön, kevés olívaolajban mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű