10 személyre:
1 bögre rizs
2 bögre vegyes zöldség
fejenként 1-2 szelet csirkemell
füstölt sonka
sajt
reszelt sajt (füstölt és ementáli vegyesen)
húsleves kocka
A rizst kicsit megpirítom, összekeverem a zöldséggel, kivajazott nagyobb tűzálló tálba (vagy tepsibe) teszem. Annyi kockából készült húslevessel öntöm fel, hogy épp ellepje (kb. másfél bögrényi). A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, mindegyik szeletre egy sonkadarabot és sajtot teszek, majd feltekerem. A rizs tetejére helyezem a tekercseket, letakarom fóliával és megsütöm. A végén leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal, és annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy kicsit rápiruljon.
praktikus étel, mert a köret és a hús egy edényben elkészül. Nálunk idén a hal mellett ez volt az egyik karácsonyesti étel, már délelőtt megsütöttem, este csak a sajtot pirítottam rá, ami elég volt arra, hogy az étel is teljesen átforrósodjon..
6dl rizs és 1 g mexikói zöldségből lesz 2x-re
45 perc fólia alatt
A húst megmossuk és átkenjük a fűszerekkel. A répát megtisztítjuk és hosszú csíkokra vágjuk, majd kivajazott hőálló edénybe tesszük. Erre kerül a hús. Rászórjuk a fokhagymagerezdek...
Elkészítési idő:A kész nudlit forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Zsírt forrósítok, a hagymát kockára vágom, megpirítom a hagymát, megtisztítom és megmosom a májat, majd rádobom a hagymára. Fűszere...
Elkészítési idő: 45 percA csirkemellett szeletekre vágjuk és párizsiasan kisütjük olajban. Lisztbe-tojásba mártjuk sütés előtt. Egy nagy jénai aljában eloszlatjuk a kaikára vágott hagyát és a kisütött...
Elkészítési idő: 45 perc