50 dkg csirkemell, 6 evőkanál liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, só
A mázhoz:
3 evőkanál ketchup, 1-2 evőkanál méz, 1 teáskanál szójaszósz, 1-2 marék szezámmag
A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk, meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal. Félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat.
Sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedegetjük.
Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon. A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.
1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. 2. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. 3. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét felcsíkozzuk, fehérborssal fűszerezzük és készre sütjük. Közben a tejszínt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott pirított szalonnával. Ezt r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. A lisztet keverd össze a reszelt parmezánnal, és forgasd meg benne a hússzelete...
Elkészítési idő: 10+25 Nehézség: KönnyűA tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű