50 dkg csirkemell, 6 evőkanál liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, só
A mázhoz:
3 evőkanál ketchup, 1-2 evőkanál méz, 1 teáskanál szójaszósz, 1-2 marék szezámmag
A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk, meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal. Félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat.
Sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedegetjük.
Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon. A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.
A kacsát előző nap sózzuk, borsozzuk, a mellét bevagdossuk. Hagymával, fokhagymával tömjük. 180 fokon ropogósra sütjük. A káposztát felszeleteljük, sózzuk, fél órát pihentetjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk keskeny csíkokra, az olajon megpirítjuk 1-2 perc alatt. Míg pirul, hozzáadjuk a többi összetevőt: szezámmag, újhagyma, fokhagyma, chilipaprika, gyömbér, cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű