50 dkg csirkemell, 6 evőkanál liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, só
A mázhoz:
3 evőkanál ketchup, 1-2 evőkanál méz, 1 teáskanál szójaszósz, 1-2 marék szezámmag
A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk, meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal. Félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat.
Sózzuk.
Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedegetjük.
Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon. A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.
A kuktában a vajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, amikor megpirult ráteszem a pulykacombfilét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, borsozom, megszórom s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt spagetti formára reszeljük (ha van rá mód). Nagyobb edényben olajon megpirítjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Kiszedjük az edényből, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű