12 csirkecomb, 2 kg burgonya, 2 sárgarépa, 3 lila hagyma, 8 gerezd fokhagyma, 1 ág rozmaring, 1 tk kakukkfű, 1 tk majoránna, 2 dl száraz fehérbor, frissen őrölt bors, só, olaj, vagy zsír a kikenéshez
A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A krumplit meghámozom, és egy kizsírozott, vagy olajozott tepsi aljára rakom.
A nagyobbakat felezem, negyedelem, megsózom, és tekerek rá kevés borsot.
Elhelyezem rajta a csirkecombokat, megszórom kakukkfűvel, majoránnával, elosztom rajta a felezett fokhagymát. Ráteszem a megtisztított, negyedelt sárgarépát, lila hagymát és a rozmaring ágat.
Alá öntöm a bort.
Lefedem fóliával, és 200 fokos sütőben 100 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, és még 20 percig pirítom a tetejét. Amikor fólia nélkül sütöm, párszor meglocsolom a saját zsírjával.
Ha elkészült, a húst a vele sült körettel tálalom.
Párolt mézes céklát kínálok mellé.
Kalória: 105 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
A hagymát és az almát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, az almát pedig cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vaj felét, megpirítjuk benne a hagymát és az almát....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1.A megtisztított csirkét feldaraboljuk, enyhén sózzuk (vigyázat a szalonna is sós), borsozzuk. 2.Az apróra vágott szalonnát egy lábosban addig melegítjük, amíg egy kevés zsírt ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pulykamellet lebőrözzük, kicsontozzuk, felszeleteljük, és rostjaira merőlegesen sűrűn bevagdossuk. 2. Húsverővel óvatosan kiveregetjük, és megsózzuk a hússzeleteket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű