12 csirkecomb, 2 kg burgonya, 2 sárgarépa, 3 lila hagyma, 8 gerezd fokhagyma, 1 ág rozmaring, 1 tk kakukkfű, 1 tk majoránna, 2 dl száraz fehérbor, frissen őrölt bors, só, olaj, vagy zsír a kikenéshez
A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A krumplit meghámozom, és egy kizsírozott, vagy olajozott tepsi aljára rakom.
A nagyobbakat felezem, negyedelem, megsózom, és tekerek rá kevés borsot.
Elhelyezem rajta a csirkecombokat, megszórom kakukkfűvel, majoránnával, elosztom rajta a felezett fokhagymát. Ráteszem a megtisztított, negyedelt sárgarépát, lila hagymát és a rozmaring ágat.
Alá öntöm a bort.
Lefedem fóliával, és 200 fokos sütőben 100 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, és még 20 percig pirítom a tetejét. Amikor fólia nélkül sütöm, párszor meglocsolom a saját zsírjával.
Ha elkészült, a húst a vele sült körettel tálalom.
Párolt mézes céklát kínálok mellé.
Kalória: 105 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, a kis kockákra vágott csirkemellet beleforgatjuk, olajban kisütjük, bőven legyen rajta a masszából. Utána a mázban még forrón megforgatjuk. Máz: 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra, a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágjuk. 3. A kiterített csirkemel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz