- 500 g csirke vagy pulykamell
- padlizsán
- cukkini
- paradicsom
- hagyma
- gomba
- só
- bors
- pirospaprika
-olívaolaj
◾️A húst felkockázzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és fűszerezzük.
◾️A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymát és a paradicsomot nagyobb gerezdekre vágjuk.
◾️A gombát megpucoljuk, a tönkjeit eltávolítjuk és megmossuk.
◾️Egy nagyobb tálban sóval, borssal és olívaolajjal összekeverjük a zöldségeket és rögtön el is kezdjük felfűzni őket a hurkapálcára.
◾️Minden pálcára teszünk az összes hozzávalóból.
◾️A pálcikák mindkét végén hagyunk 2-3 cm-t.
◾️180° előmelegített sütőben kb. 35 percet sütjük, úgy, hogy félidőben egyszer megfordítjuk a nyársakat.
Elkészítés: A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 Mossuk meg, majd szárítsuk meg a padlizsánt és vágjuk le a végeit. Szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre, tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 20-30 perce...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet felkockázva a többi összekevert alapanyaggal elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst. Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes