5 egész csirkecomb,3 zsemle vízbe áztatva
5 tojás,1 kis csokor petrezselyemzöld,só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint,1 evőkanál olaj
+ a sütéshez 1-2 evőkanál olaj
1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel és összekeverjük.
2. A megmosott, megtisztított csirkecombokat picit besózzuk, bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
3. Egy tepsibe teszünk 1-2 evőkanál olajat fél dl vízzel - eloszlatjuk mindenhová - majd belefektetjük a combokat. Alufóliával szorosan lezárjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük. Kb. 1 óra múlva kivesszük a sütőből, egy villával megszurkáljuk a húst és ha már jó puhának, omlósnak érezzük, akkor már a fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, de előtte egy kanállal meglocsolgatjuk a combokat az alattuk lévő zsiradékkal. 4. Kicsit fentebb vesszük a hőfokot, kb. 200 fokra és szépen megpirítjuk a húsokat.
5. Ízlés szerint tálaljuk burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával.
A húst megmossuk, megszárítjuk, a zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk. A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható d...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő:Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól himalájai sóval és már mehet is a sütőbe. Süssük 2...
Elkészítési idő: