5 egész csirkecomb,3 zsemle vízbe áztatva
5 tojás,1 kis csokor petrezselyemzöld,só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint,1 evőkanál olaj
+ a sütéshez 1-2 evőkanál olaj
1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel és összekeverjük.
2. A megmosott, megtisztított csirkecombokat picit besózzuk, bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
3. Egy tepsibe teszünk 1-2 evőkanál olajat fél dl vízzel - eloszlatjuk mindenhová - majd belefektetjük a combokat. Alufóliával szorosan lezárjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük. Kb. 1 óra múlva kivesszük a sütőből, egy villával megszurkáljuk a húst és ha már jó puhának, omlósnak érezzük, akkor már a fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, de előtte egy kanállal meglocsolgatjuk a combokat az alattuk lévő zsiradékkal. 4. Kicsit fentebb vesszük a hőfokot, kb. 200 fokra és szépen megpirítjuk a húsokat.
5. Ízlés szerint tálaljuk burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával.
A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a palacsintatésztát, majd picit kiolajozott palacsintasütőben kisütjük sorban a sós palacsintákat. Kicsit lehet vastagabb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Csirkét be fűszerezem mindkét oldalát elő sütöm, az olajba teszek 1 gerezd fokhagymát. Utána tepsibe teszem a húst rá öntöm a fokhagymás olajat. mehet az elő melegített sütőbe k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat...
Elkészítési idő: 105 Nehézség: KözepesA csirkemellfiléket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A körtét meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük egy kevés citromlével. A libamájat szintén apró darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű