menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 egész csirkecomb,3 zsemle vízbe áztatva
5 tojás,1 kis csokor petrezselyemzöld,só, őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint,1 evőkanál olaj
+ a sütéshez 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ételízesítővel és összekeverjük.
2. A megmosott, megtisztított csirkecombokat picit besózzuk, bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
3. Egy tepsibe teszünk 1-2 evőkanál olajat fél dl vízzel - eloszlatjuk mindenhová - majd belefektetjük a combokat. Alufóliával szorosan lezárjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük. Kb. 1 óra múlva kivesszük a sütőből, egy villával megszurkáljuk a húst és ha már jó puhának, omlósnak érezzük, akkor már a fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, de előtte egy kanállal meglocsolgatjuk a combokat az alattuk lévő zsiradékkal. 4. Kicsit fentebb vesszük a hőfokot, kb. 200 fokra és szépen megpirítjuk a húsokat.
5. Ízlés szerint tálaljuk burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával.

Töltött csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ananászos csirke
Ananászos csirke

1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás csirkecomb
Hagymás csirkecomb

A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Indiai vajas csirke
Indiai vajas csirke

A csirkemelleket lebőrözzük, a húst kockára vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a husival alaposan összeforgatva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap teflonserpenyőbe öntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bakonyi csirkemell csíkok
Bakonyi csirkemell csíkok

A húst jól megmosom, szárazra törlöm, felcsíkozom sózom borsozom. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot, összevágom. A hagymát és a szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk