30 dkg csirkemell
25 dkg vegyes zöldség / sárgarépa, zöldborsó,kukorica /
kb.1 dl víz
2 db paradicsom
150 ml tejszín
10 dkg mozzarella sajt
só, bors, oregano,bazsalikom
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kicsi olajon aranybarnára pirítjuk.
A sárgarépát és a paradicsomot kockára vágjuk.
A húst kiszedjük és a zöldségeket a maradék olajon megpároljuk / kb.1 dl vizet öntünk alá /
Ha megpárolódott, visszatesszük a húst, kicsit összerottyantjuk és felöntjük a tejszínnel.
Fűszerezzük és rámorzsoljuk a sajtot.
Ha elolvadt a sajt lehet tálalni.
Bármilyen körettel jó.
zsemléket falatnyi darabokra tépkedtem és egy nagy tálba tettem. A tejet felforraltam, ráöntöttem a zsemlefalatokra, és jól összekevertem, átforgattam, de vigyáztam, hogy ne nagy...
Elkészítési idő:Vágd nagyon vékony szeletekre a csirkemellet. Zúzd durvább barabokra az egész borsot, majd forgasd bele a besúzott hússzeleteket. Kicsit irdald be a húst, hogy jól átjárja a bors....
Elkészítési idő: 20 percElkészítés: •A csirkét felaprítjuk és 2-3 órára a pácban éni hagyjuk •egy tálban összekeverjük a bunda hozzávalóit •elkészítjük a mázat is •a csirkét egy villával a bundába...
Elkészítési idő: