• 80 dkg csirkemell filé
• 1dl natúr joghurt (vagy annyi tej amennyi ellepi)
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors
• olaj a sütéshez
Panír:
1 pohár Corn Flakes (kukoricapehely)
A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, majd egy tálba rétegezzük a joghurttal úgy, hogy a joghurt a szeleteket mindenhol érje. (ha nincs joghurtunk tejet öntönk rá)
Egy éjszakára (de legalább 2-3 órára), a hűtőbe tesszük.
A cornflakes-t apróra összetörjük, majd beleforgatjuk a joghurtból kiemelt hússzeleteket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranyszínűre sütjük benne a cornflakes paníros csirkét.
Süthetjük sütőben is, akkor egy sütőpapírra sorakoztatjuk a hússzeleteket, megspricceljük kevés olajjal. Majd sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük.
Köretként készíthetünk mellé különféle salátákat, sült burgonyát, vagy rizst is.
Ezt jó előző este elkészíteni és pihenni hagyni a hűtőben.
A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk, enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig. A liszthez hozzákeverjük a fűszereket. A kukoricapelyhet mozsárban...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon (vajon) hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk. Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLecsepegtetem a csirkecombokat,leszerelem a fokhagymákat,egy kis tálba rakom és hozzá adoma puha vajat és a füszerkeveréket,borsot,sót!Ezt masszává keverem!A csirkecombokat bekeneg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a húst besózzuk, késheggyel mélyen, a rostokkal párhuzamosan bemetsszük. Az 5 dkg, kisebb darabokra, valamint a meghámozott, vékony csíkokra vágott fokhagymát a hasadékok...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes