Nagyon egyszerű recept, az íze mégis mámorítóan fincsi! A legjobb benne, hogy alig van vele munka és hamar összedobható.
Hozzávalók:
1 csomag tészta
3 paprika (ízlés szerinti)
2 paradicsom
40 dkg csirkemell
1 kisebb zellergumó
3 gerezd fokhagyma
só, bors
friss bazsalikom
vaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk és borsozzuk, kevés vajon megpirítjuk. A megtisztított és felkockázott zellert is hozzáadjuk. A paradicsomot meghámozzuk és a fokhagymával együtt pépesítjük, ezt ráöntjük a húsra és egy kicsit főzzük vele. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük és hozzákeverjük a húshoz. Kivajazott tepsibe rakjuk az egészet. A paprikákat megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzákeverjük és fűszerezzük, megszórjuk friss bazsalikommal. 180 fokon sütjük 15 percen át. Tálaláskor újra megszórjuk friss bazsalikommal.
A csirkemellből 5 dkg-os érméket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjûk. Kihűtjük. A padlizsánból akkora karikákat vágunk, amekkorák a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Nem kell kiklopfolni! 2. Vékonyan kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a szeleteket. 3. Ezt követően bőven megkenjük tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mell egyik felét csíkokra vágtam ,a többit pedig a combhússal együtt ½ dl vízzel és 5 cikk fokhagymával pépesre turmixoltam . A csíkokat sóztam és jól megszórtam majoránnával . A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű