Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejfölos-borsós csirkeragu


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.

Tejfölos-borsós csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Sajttal és aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell
Sajttal és aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell

A csirkemelleket kiveszem a tejből, nem mosom meg, csak papírtörlővel áttörlöm. Zsebet vágok bele. Kívül-belül megfűszerezem. A zsebeket megtöltöm sajttal és barackkal, majd szelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
CSIRKÉS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA
CSIRKÉS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA

A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a megtisz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkecomb finomság   ...Mennyei
Csirkecomb finomság ...Mennyei

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. -A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a m...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Kacsasült párolt káposztával recept
Kacsasült párolt káposztával recept

1. A kacsacombok bőrét kicsit bevagdossuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban megőröljük, és a kacsacombokat bedörzsöljük vele mindkét oldalukon. A zúzott fokhagymát is a húsba dör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk