1 db csirkemell filé/ kb 50 dkg/
3 db tojásfehérje
4-5 evőkanál étkezési keményítő
só
őrölt bors
olaj/ a sütéshez
A csirkemellet megmossuk, majd hosszúkás csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk.
A tojásfehérjét a keményítővel, kevés sóval és borssal simára keverjük.
A csirkecsíkokat a fehérjében megforgatjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük és szalvétára szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róla.
Többnyire rizzsel szokták kínálni, de én petrezselymes újkrumplit készítettem mellé és paradicsomsalátával tálaltam.
Ez a kínai vendéglők választékában más baromfiból készítve is megtalálható, de én magyarosítottam, ezért is készítettem mellé krumplit és salátát.
Hogy mitől „illatos csirke”, azt nem tudom megfejteni, de finomnak finom és egyszerű!
A zsírt felolvasztjuk egy alkalmatos edényben, és nem teszünk bele sót. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már meleg, de még nem forr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítom a csirkecombokat. A tepsibe öntök kb 3dl vizet beleteszem a fűszersó egy részét, majd a többi fűszerből is ízlés szerint. Mikor ez megvan, összekeverem egy kanállal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Csirke mellet kockára vágjuk, fűszerezzük. A tejfölt a tojásokkal lisztel, füszerekkel , apróra vágott petrezselyem zölddel, 15-dkg reszelt sajttal maszává keverjük. A húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű