sirkemell :
3-4 csont nélküli csirkemell
1 dl kukorica keményítő
2 felvert tojás
csipetnyi só
csipetnyi feketebors, őrölt
1 teáskanál fokhagymapor
1 dl növényi olaj
1 zöldpaprika, aprítva
1 piros paprika (pl. kápia) aprítva
2 dl ananász darabok (konzerv is jó)
Szósz:
1 dl nádcukor
0,5 dl ketchup
0,5 dl rizsecet
1,5 evőkanál Worcestershire szósz
Melegítsd elő a sütőt 165 fokra.
Darabold fel a csirkemellet 2-3 cm darabokra, sózd, borsozd és szórj rá fokhagymaport.
Mártsd a csirkedarabokat először a kukoricakeményítőbe, majd a felvert tojásba.
Hevíts olajat egy serpenyőben, és közepes hőfokon süsd meg a darabkákat aranybarnára. Nem kell teljesen átsütni, mert a sütőben úgyis átsül.
Helyezd a csirkemell darabokat az ananászdarabokkal és a zöldpaprikadarabokkal együtt egy tepsire.
Egy tálban keverd össze a szósz hozzávalókat és öntsd rá a csirkedarabokra.
Süsd kb. 1 órát, minden 15. percben fogasd át a csirkedarabokat.
Vedd ki a csirkedarabokat a tepsiből és öntsd a szószt egy tálalótálba, hogy mindenki kedvére kanalazhasson a saját adagjára extra szószt.
Tálald rizzsel.
1. Vágjuk karikára a nyers burgonyát, a vörös- és lila hagymát, aprítsuk fel a fokhagymát. 2. 4 dl tejfölbe keverjük bele a pirospaprikát, a fokhagymát, tegyük félre. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk. 2. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. 3. Burgonyát héjában meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemelleket falatnyi darabokra felvágjuk. Egy lábosban a forró olajra tesszük, és elkezdjük megpirítani kicsit. Pár perc után 1 dl tejjel felöntjük. A curryn kívül ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, majd jól meghempergetjük benne a combokat. Hőálló tálba tesszük a húsokat, és ráöntjük a maradék tejfölös szószt. Fóliával letakarjuk, és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű