menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős csirkeszárny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg csirkeszárny

chilis só

fehér bors

olíva vagy napraforgó olaj

chilis méz / körülbelül jó 250 g mézet is elbír/

7 dl barbecue szósz

füstölt cayenne por (elhagyható)

Elkészítés:


A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is. Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirke szárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, majd addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rásül a húsra. Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.

Csípős csirkeszárny

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkemell csíkok
Bakonyi csirkemell csíkok

A húst jól megmosom, szárazra törlöm, felcsíkozom sózom borsozom. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot, összevágom. A hagymát és a szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos csirkemell baconbe tekerve, csodás étel
Sajtos csirkemell baconbe tekerve, csodás étel

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lere...

Elkészítési idő: 30 perc !
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke
Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke

A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk