8 csirkecomb (alsó, felső ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 citrom
2 dl száraz fehérbor
1 tyúkhúsleveskocka
só, bors
olívaolaj
A húst megmossuk és átkenjük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Ráöntjük a bort, adunk hozzá 1,5 dl vizet. A zúzott fokhagymát, a fűszereket és a vékonyra karikázott citromot is a tepsibe tesszük. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 20-25 percen át sütjük, ezután levesszük a fóliát, hogy a húsok megpiruljanak és elpárologjon a folyadék egy része. Időnként megforgatjuk őket. Amikor a húsok omlósak és aranybarnák, kínálhatjuk is.
A megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki. A tetejüket olajjal kissé...
Elkészítési idő: 120 percA csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, majd egy tálba téve addig folyatjuk rá a hideg vizet, míg a lefolyó víz már nem zavaros. Ezután lecsurgatjuk. Az olajat egy serpenyőben...
Elkészítési idő: 40 perc1. A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk. 2...
Elkészítési idő:1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, leszűrjük. Majd fövő, sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük. 2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a sóval,...
Elkészítési idő: 30 perc