4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A melleket kiklopfoljuk,sózzuk,borsózzuk. A puha vajat összekeverjük a felaprított újhagymával,és a petrezselyemmel. Bekenjük a csirkemelleket,feltekerjük,hústűvel rögzítjük. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Ezután hagyjuk le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa csirkét kiterítjük, sózzuk-borsozzuk, majd feltekerjük. Az almát és a hagymát cikkelyekre vágjuk. A csirke tekercseket egyenként 1-1 szelet baconbe tekerjük. A crockpotba sorba r...
Elkészítési idő: 4,5 óra Nehézség: KözepesKeverjük össze egy kis edényben az olívaolajat, mézet, a sót és a fűszereket. Mossuk meg a pulykamellet, és olajozzunk be egy jénai tálat. Kenjük be jó alaposan a pulyka mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű