50 dkg csirkemell kockára vágva
1 teáskanál currypor
1/2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
Fél friss (!) ananász (20-30 dkg) kockára vágva
2 dl kókusztej (konzervből)
1 teáskanál barna cukor
1 friss chili paprika karikára vágva (annak, aki csípősen szereti)
2 evőkanál olaj
2 csipet só
A csirkehúsra szórjuk rá a curryt és a sót, forgassuk át. Forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben az olajat, dobjuk rá a húst, pörköljük meg kicsit, majd fedő alatt pároljuk puhára a saját levében. Egy másik serpenyőben a forró olajon süssük a kaliforniai paprikát 3 percig, majd vegyük ki az edényből, és tegyük félre. Jöhet az ananász, amit kb. 5 perc alatt szintén süssünk szép barnára. Aki használja a chilit, az most tegye az ananászhoz, és még egy percig párolja őket együtt. Most már belekeverhetjük a kókusztejet, a barna cukrot és a sót, valamint hozzáadhatjuk a szószhoz a csirkét. Az egészet még pár percig főzzük, hogy a kókusztej kicsit besűrűsödjön. Főtt rizzsel tálaljuk.
A pulykamell szeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró olajban megsütjük. Ezután a hússzeleteket átszedjük tiszta edénybe. A sütésből visszamaradt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágva, kevés zsiradékon megfonnyasztom, megsózom. A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzátéve, fehéredésig pirítom. Beleöntöm a bort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A cukkinit, parasztkolbászt és a sonkahagymát karikákra, a csirkemellet és a többi hozzávalót kockákra vágjuk. A húst sózzuk, befűszerezzük és állni hagyjuk 15-20 perc...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, szerecsendióval, és tegyük félre. A tejfölt keverjük össze az összepréselt fokhagymával, majd forgas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű