20 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint cayenne bors
4-5 szelet bacon
4-5 db csirkemell
tojás a panírozáshoz
zsemlemorzsa a panírozáshoz
liszt a panírozáshoz
étolaj a sütéshez
Töltelék:
A puha vajba elkeverjük az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött és felaprított bacon szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze. Folpack fóliában hengerré formázzuk, ezután tegyük a hűtőbe, így később szeletelhető lesz.
A csirkemelleket jól megmossuk, megszárítjuk majd kisebb zsebeket vágunk rá. Ezekbe a mélyedésekbe helyezzük a vajdarabokat. Jöhet a panírozás a megszokott módon.
Érdemes a zsebeket fogvájóval összetűzni, így a vaj nem tud kicsúszni belőle. Forró olajban kezdjük el a sütést. A húsokat minden oldalukon süssük néhány percig, amíg a panír szép piros színt kap. Ezután helyezzük a csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük fél órán keresztül.
1. A májat áztassuk hideg tejbe, tegyünk bele egy kevés sót és hagyjuk a hűtőben egy napig pihenni. 2. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Vegyük ki a tejből és öblítsük le. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát kis kockára vágom, majd elkezdem addig sütni, amíg zsírt nem ereszt. 2. Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom. 3. Beleteszem a szalonnához és megdinszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük a méretétől függően 3-4 szeletre. Bedörzsöljük sült csirke fűszersóval, majd olíva olajon kisütjük. A sonkás sajtkrémhez 2 evőkanál vajat felolvasz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű