20 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint cayenne bors
4-5 szelet bacon
4-5 db csirkemell
tojás a panírozáshoz
zsemlemorzsa a panírozáshoz
liszt a panírozáshoz
étolaj a sütéshez
Töltelék:
A puha vajba elkeverjük az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött és felaprított bacon szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze. Folpack fóliában hengerré formázzuk, ezután tegyük a hűtőbe, így később szeletelhető lesz.
A csirkemelleket jól megmossuk, megszárítjuk majd kisebb zsebeket vágunk rá. Ezekbe a mélyedésekbe helyezzük a vajdarabokat. Jöhet a panírozás a megszokott módon.
Érdemes a zsebeket fogvájóval összetűzni, így a vaj nem tud kicsúszni belőle. Forró olajban kezdjük el a sütést. A húsokat minden oldalukon süssük néhány percig, amíg a panír szép piros színt kap. Ezután helyezzük a csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük fél órán keresztül.
A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyas fűszerkeveréket elkeverjük olajjal, majd egy sütőpapírt megkenünk vele és rárakjuk az egész csirkemellet. A húsra ráhajtjuk a papír másik felét, majd 150 fokos sütőben k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA fűszereket össze kell keverni a liszttel és tegyük félre Keverjük össze a tejet, citromlevelet, tojást egy tálban= pác Vékony csíkokra vágjuk a csirke mellett és tegyük bele a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymákat minimális kókuszolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, a túrót, a fűszereket és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel apró kis golyócskákat formálunk belőle, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű