1 kg csirke, vagy comb, szárny tetszés szerint
10 dkg füstölt szalonna,
2 vöröshagyma,
törött feketebors,
só.
Szétvágjuk a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, és legalább 1 óráig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát ledaráljuk, a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a szalonnával. A csirkedarabok mindkét oldalát bekenjük a masszával, egy tepsibe helyezzük az egészet, és forgatás nélkül megsütjük a sütőben. Tetszés szerint tehetünk fokhagymagerezdeket, vagy félbevágott paradicsomokat a tepsibe, hogy még fenségesebb ízű legyen a hús.
csirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát megmosom, kívül-belül bedörzsölöm sóval, borssal, majoránnával, a hasüregét megtöltöm a meghámozott, cikkekre vágott almával. Berakom a kacsasütőbe, aláöntöm a húslevet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. 2. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. 3. Formá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű