1 kg csirke, vagy comb, szárny tetszés szerint
10 dkg füstölt szalonna,
2 vöröshagyma,
törött feketebors,
só.
Szétvágjuk a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, és legalább 1 óráig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát ledaráljuk, a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a szalonnával. A csirkedarabok mindkét oldalát bekenjük a masszával, egy tepsibe helyezzük az egészet, és forgatás nélkül megsütjük a sütőben. Tetszés szerint tehetünk fokhagymagerezdeket, vagy félbevágott paradicsomokat a tepsibe, hogy még fenségesebb ízű legyen a hús.
A fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk. Egy hőálló serpenyőben vaj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesez másik Hozzávalók: 1 bögre rizs (3dl) 50 dkg csirkemáj 15-20 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1 szál sárgarépa felaprítva olaj vaj vöröshagyma petrezselyemzöld só őrölt bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykát hagyd egészben, a lábait ne vágd le. A combjaiból az inakat távolítsd el: térd alatt a bőrt éles késsel vágd fel, és pecsenyevilla segítségével az inakat a combból húzd k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A csirkecombokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olívaolajban eloszlatott reszelt fokhagymával, beletesszük egy jénai tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű